Як будь-яку їжу зробити здоровішою?

28.03.2021, 20:23
95930

Іноді здається, що у кожного є своя власна думка про здорове харчування. І хоча деякі поради дійсно працюють, багатьом складно їм слідувати, особливо на самому початку. Лікар-дієтолог Меган Седіві розкрила простий трюк, як зробити більш корисною практично будь-яку страву.

Її порада: половину тарілки повинні складати овочі та фрукти. Замість того, щоб обмежувати себе вживанням тільки “здорової” їжі і відмовлятися від улюблених страв, потрібно просто розділити тарілку на порції, – повідомляє Країна Здоров’я.

Читайте також: Здорове харчування: 7 поширених міфів

Правильні пропорції

“Поділ страви – найпростіший спосіб зробити її більш здоровою. Наприклад, я люблю готувати так, щоб половину тарілки займали фрукти і овочі, в той час як іншу половину – білки і вуглеводи”, – розповіла Севіді.

Такий метод робить їжу більш здоровою, оскільки поживна цінність страви різко збільшується, пояснила фахівець. Овочі та фрукти забезпечать організм корисною клітковиною, вітамінами і мінералами, додала вона.

Ключ до здоров’я – різноманітність

Щоб не “застрягти” на однакових продуктах, дієтолог радить урізноманітнити страви. Наприклад, в омлет можна додати гриби, шпинат і болгарський перець. Крім того, рекомендується додавати овочі та фрукти різних кольорів, щоб кожний прийом їжі приносив користь для здоров’я.

Зокрема, червоні продукти, такі як помідори, багаті лікопіном – потужним антиоксидантом, який може допомогти зменшити запалення і поліпшити здоров’я кишечника. Зелені продукти, наприклад, брюсельська капуста, є відмінним джерелом вітаміну К і калію. Жовті овочі багаті лютеїном, вітаміном А і вітаміном С, які сприяють здоров’ю очей і зміцнюють імунітет.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com