Секрети смаження риби на сковороді: приліпати не буде

23.04.2023, 18:33
139447

Здається, немає нічого складного у приготуванні смаженої риби – почистити її, обваляти в борошні та посмажити на сковороді. Але так просто не завжди вдається – часто риба прилипає до сковороди. Щоб цього не сталося, потрібно знати деякі нюанси.

Читайте також: Рецепт плову із булгуру: швидко та смачно

Як смажити рибу, щоб вона не прилипала

Якщо риба була замороженою

Зайва волога в рибі часто є причиною прилипання до сковороди. Тому перед приготуванням її потрібно розморозити до кінця, щоб усередині не залишалися шматочки льоду. Після цього помити її та обсушити паперовим рушником. Це допоможе усунути зайву вологу.

Розігріта сковорода – один із секретів

Перед приготуванням потрібно добре розігріти сковороду, і лише потім уже смажити. Це стосується не лише риби, а й інших продуктів.

Перевірити готовність сковороди до смаження можна за допомогою крапельки води. Якщо впустити на розігріту сковороду краплю води, вона почне «бігати», можна викладати продукт.

Якщо викласти рибу на правильно розігріту сковороду, утвориться рум’яна скоринка.

Чи потрібно багато олії для смаження?

Хоча олія й допомагає уникнути прилипання риби до сковороди, якщо її забагато, це призведе до зворотного ефекту.

Щоб риба не прилипала, додавати її потрібно за потреби під час смаження.

Лайфхаки, щоб риба не прилипала до сковороди

Якщо використовувати сковороду з антипригарним покриттям, то рибу можна смажити без масла. Звичайну сковороду можна прокалити з сіллю, що зменшить ризик прилипання риби.

Дехто радить перш ніж виливати на сковороду олію, натерти її шматочком свіжого імбиру. Якщо його немає під рукою, не біда. Можна влити олію на сковороду та додати до неї щіпку цукру.

Японці вигадали оригінальний спосіб смаження риби на сковороді без прилипання – за допомогою паперу. Папір кладеться на розігріту сковороду. Коли лист розігріється, викладають на нього рибу та смажать, як завжди. Папір  вбере зайвий жир із риби та вбереже її від пригорання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com