Як олігарх Ахметов разом зі Шмигалем обкрадають українців та знищують промисловість

14.04.2020, 17:51
69563

Олігарх Ринат Ахметов та його компанія-монополіст ДТЕК продовжує продавати українцям електроенергію в рази дорожче, ніж дозволяють собі заможні країни Європи. Схема грабежу стосується без винятку кожного українця, адже з будь-якої платіжки олігарх Ахметов отримує в свою кишеню більше 60%.

Читайте також: Шмигаль представив команду з подолання наслідків епідемії в Україні

Здавалося, що глибше дно пробити неможливо, адже Україна досі залишається найбіднішою країною Європи. У тому й весь цинізм, що джерелом статків Ахметова – і є та сама найбідніша держава, бо у нього немає великого прибуткового бізнесу в Європі чи США, пишуть “Волинські новини”.

Як Ахметов грабує кожного, без виключення, українця – пояснюємо на простому прикладі з вартістю електроенергії.

Ахметов продає електроенергію українцям в 4 рази дорожче, ніж в Європу

В Європі через карантин відбувся рекордний обвал цін на електроенергію: 13 квітня ціни в багатьох країнах Європи стали не те що нижчими, а навіть від’ємними. Цифри просто шокують: в Угорщині, де середня зарплата становить близько 1200 євро, електроенергія коштує 10,32 Євро/МВт.год. В той же час українцям Ахметов продає електроенергію в 4 рази дорожче – 40,79 Євро/МВт.год.

Очевидно, що компанії-монополісту олігарха вигідніше обдирати українців через платіжки на електроенергію, а не працювати на експорт та за європейськими цінами і прозорою схемою ведення бізнесу. Тому, як повідомив нардеп Андрій Герус, 6 квітня компанія ДТЕК зупинили 4 блоки Бурштинської ТЕС, які працювали на Угорщину. Звичайно, на угорський ринок працювати менш вигідно, ніж збагачуватися на українській економіці, а піти в угорський уряд і щось для себе лобіювати – просто неможливо, можна і у в’язницю сісти.

Чого не скажеш про український уряд, який очолює ексменеджер і маріонетка Рината Ахметова, Денис Шмигаль, який в 2018-2019 роках очолював Бурштинську ТЕС, яка належить олігарху. Кабмін, який мав би забезпечити демонополізацію та справедливі і обґрунтовані тарифи для українців, знаходиться під керівництвом людини, яка на побігеньках у власника ФК “Шахтар”. Тому сподіватись рядовому громадянину на справедливість – даремна справа.

Колишній підлеглий Ахметова прем’єр Денис Шмигаль на минулому тижні обіцяв 500 тисяч робочих місць для українців вже в травні цього року. Як він це збирається реалізувати, коли його патрон грабує всіх українців, які змушені були тимчасово втратити роботу і відповідно джерело доходів, драконівськими тарифами. Ними ж вбиває і економіку, адже промисловим підприємствам та бізнесу просто не вигідно працювати в Україні, де електроенергія дорожча в 4 рази, ніж в багатій Європі.

Олігарх заробляв на енергетиці і при попередній владі

Почалось все з того, що уряд дозволив йому провести додаткову емісію на “Дніпроенерго”, згодом президент Янукович дав зелене світло на купівлю всієї енергетики, а закріпив успіх президент Петро Порошенко, з яким Ахметов теж через свого колишнього менеджера – голову НКРЄ Вовка, створив схему “Роттердам+”, яка лягла на плечі всіх українців і набивала кишені обох олігархів.

Проте Ахметов на тарифах лізе в кишеню простих українців двічі: спочатку формуючи захмарні тарифи в платіжках, а другий раз кожен з нас розплачується за монополію найбагатшого українця йдучи в магазин.

У вартість практично будь-якого товару, виробу чи послуги закладається, серед іншого, і витрата на його виготовлення і реалізацію. Підприємства змушені платити за електроенергію неспівмірні з Європою тарифи, що значно здорожує виробництво і собівартість української продукції. Тому купуючи наступного разу на ринку з-під прилавка якісні товари і продукти з Європи за цінами, які не дуже відрізняються від українських, задумайтесь, чому так сталося.

Вседозволеність породжує безкарність. Давно відчувши смак легких, крадених в українців грошей, олігарх перестає звертати увагу на будь-які перестороги і нехтує навіть простими робітниками, яких залишає напризволяще.

В умовах, коли економіка України у надскладному становищі, Ахметов за 200 мільйонів євро купує французький палац Villa Les Cedres.

Новина з’явилася майже одночасно з повідомленням про борг за пожежну охорону у Бурштинській тепловій електростанції, а це одне з підприємств олігарха. 63 пожежники з Бурштина, які охороняють електростанцію, вже три місяці не отримують зарплати. Їм винні всього три мільйони гривень. За мірками вілли Ахметова одне дзеркало з його нового французького палацу коштуватиме стільки ж.

А вже через декілька місяців його компанія заявляє, що закриє найприбутковішу шахту. Причина – немає грошей на зарплати шахтарям.

Цинізм з яким Ахметов грабує, без перебільшення, кожного українця давно перестав дивувати. Обурює інше – уряд, який очолює його агент, не робить нічого для того, аби позбавити Ахметова монопольного становища на ринку і забезпечити прозорі тарифи, а лише створює йому сприятливі можливості і умови.

Призначення керівником уряду наближеного до олігарха Ахметова людини, виглядає не інакше, як насмішкою над українцями і їхніми проблемами – “будуть і далі платити, а куди вони дінуться!..”

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com