Як подолати почуття голоду під час дієти?

22.03.2021, 12:53
95691

З наближенням літнього сезону, багато жінок, бажаючи виглядати в легкому одязі привабливо, сідають на дієту. Вони намагаються зменшити кількість їжі, змінити її склад, але шлунок звик до іншого харчуванню, і відчуття голоду, особливо турбують ввечері, багатьом заважає здійснити благі наміри. Тому при схудненні важливо знати, як боротися з постійним відчуттям голоду, – пише Курс України.

Читайте також: Медики назвали продукти, які допомагають схуднути

Більше пийте

Цей спосіб надзвичайно простий в реалізації і корисний. Коли шлунок наповнений водою, бажання поїсти пропадає. Так що вода – відмінний союзник, коли доводиться боротися з почуттям голоду. Крім того, вона допомагає виводити токсини, покращує роботу нирок, зволожує шкіру. Тим, хто сидить на дієті, рекомендується випивати 2 склянки води за кілька хвилин до кожного прийому їжі для поліпшення травлення і більш ефективного схуднення.

Як контрзахід проти почуття голоду можна також випивати чай (переважно зелений), натуральну каву без добавок або ароматизовану несолодку воду. Деякі різновиди настоїв також сприяють виведенню токсинів, запобігають затримку надлишкової рідини в організмі.

Порада: під час дотримання дієти завжди тримайте під рукою пляшку з питтям.

Збільшити споживання білка

Білок пригнічує апетит завдяки своїй складній структурі, яка повільно руйнується в травному тракті і засвоюється в організмі. Він допомагає швидше насититися, і відчуття ситості триває довше.

Тваринний білок містять:

м’ясо;
риба;
морепродукти;
куриця;
яйця;
молочні продукти.
Постачальники рослинного білка:

водорості спіруліна;
злаки (овес);
насіння (Чіа);
зелені овочі (броколі);
картопля;
бобові (квасоля, горох, сочевиця).

Відмовитися від перекусів

Коли погляд не падає на апетитні тістечка, то їх і не хочеться. Сидячи на дієті, слід боротися зі спокусами швидких перекусів. Необхідно провести велику чистку домашніх запасів і викинути, не шкодуючи, всі шкідливі продукти з «порожніми» калоріями. Це означає, що в них немає ніяких поживних речовин, необхідних організму, і вони здатні тільки наповнити шлунок.

Найпопулярніші «пустушки»: крекери, чіпси, газовані напої, фаст-фуд. Накопичуючись в тілі, такі калорії створюють жир, а адже харчування повинно бути здоровим і збалансованим. При схудненні треба уникати покупних готових страв, напівфабрикатів і готувати для себе самостійно, використовуючи якісні та свіжі продукти. Підвищити фізичну активність

Є упереджена думка, що спорт підсилює почуття голоду, але це невірно. Іноді навіть при інтенсивному фізичному навантаженні виникає протилежне явище – після сеансу голод не настає.

Рекомендується регулярно займатися спортом, тому що він не тільки сприяє формуванню фігури і спалюванню жиру, а й виконує функцію регулятора апетиту. Під час тренування виробляються адреналін, норадреналін і дофамін. Це гормони, що пригнічують апетит, вони зменшують або навіть усувають бажання поїсти, що особливо важливо при схудненні.

Більше спати

Недосипання це фактор, через який виникає відчуття голоду. Вночі виробляється менше лептину – важливого гормону, що відповідає за оцінку енергетичних запасів організму і регулює апетит. Але неспання порушує цей процес і пробуджує голод. Виникає замкнуте коло, і його потрібно якнайшвидше розірвати.

Щоб не боротися з постійним бажанням поїсти, треба змінити обраний варіант дієти на більш збалансований. Якщо людину турбує голод, значить, він не отримує необхідної кількості поживних речовин – так відбувається при дуже жорстких дієтах.

Швидке схуднення – це зовсім не те, до чого слід прагнути, головне, не завдати собі шкоди.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com