Як правильно підібрати одяг дівчатам невисокого зросту: 7 основних порад

17.09.2023, 21:27
146848

Маючи невисокий зріст, купувати одяг – це те ще випробування. У примірочній настає момент істини: чи джинси з піджаком сядуть як треба, чи це буде костюм на вечірку у стилі 80-х з довгими штанами та широчезними плечами.  Ми виокремили сім грубих рубих помилок, які слід уникати, щоб не вкоротити зріст й при цьому виглядати гармонійно.

Читайте також: Тренди осені 2023: чим варто поповнити свій гардероб

1. Правильна посадка нижньої частини одягу

Що стосується джинсів, штанів або спідниць – кращою буде посадка на середній або високій талії. Такий прийом візуально подовжить ніжки. Безперечно слід уникати низької посадки, тому що тоді ваші ноги здаватимуться коротшими.

2. Оверсайз та багатошаровість

Оверсайз та багатошаровість можна і потрібно носити дівчатам невисокого зросту. Але головне не забувати про пропорції під час продумування модного образу. Якщо ви одягнете занадто великий світшот або пуховик, то ризикуєте виглядати як круглий Капітошка з тоненькими, маленькими ніжками. Те саме стосується багатошаровості. Пам’ятаємо, що головне це правильні розміри оверсайзу і кількість речей верхньої частини тіла, аби зберігалися пропорції вашої фігури.

3. Смужка

Якщо обирати між типом смужки, то перемогу отримає безумовно вертикальна. Саме така смужка зробить вас стрункіше і подовжить силует, на відміну від горизонтальної. Радимо використовувати вертикальну смужку у своїх образах та поексперементувати з окремими елементами одягу: це може бути сорочка, штани, або навіть спідниця.

4. Капелюхи

Капелюхи – недооцінений аксесуар жінок невеликого зросту. Правильно підібраний головний убір стане родзинкою образу. Головне при виборі капелюха – в міру широкі поля, що не повинні виходити за ширину плечей.

5. Довжина максі

Спідниці й сукні краще обирати у довжині міді. Довжина максі візуально з’їдає зріст і ви можете здаватись нижче. Обирайте таку довжину, щоб ваші ноги були хоч трохи видно: це може бути міді, або трохи нижче коліна.

6. Каблук

Якщо ви хочете візуально збільшити свій зріст, підбори – це відповідь “так”. Але варто пам’ятати, що при виборі каблука, краще оминати танкетку. Візуально вона ускладнює ніжку, тож це може мати дивний вигляд. Якщо полюбляєте взуття на платформі, то зверніть увагу на ровномірну, однакову товщину.

7. Ботфорди

Ботфорди – ідеальна пара на холоду пору року, єдине чого варто остерігатися при виборі такого взуття це відстуність каблука. Однотонні моделі без хутра стануть оптимальний варіантом. Слід уникати принтів, бо вони візуально скорочують довжину ніг. А в поєднанні із завищеною талією можна успішно видовжити силует.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com