Як схуднути на кавуновій дієті: пробуємо скинути 5 кг за 15 днів і не голодувати

18.08.2021, 07:27
98925

Кавунова дієта – популярна тема для обговорень. Одні кажуть, що води у кавуні 90%, завдяки чому смугаста ягода має м’яку сечогінну дію, позбавляючи тим самим від набряків і зайвої рідини в організмі. Це дійсно сприяє схудненню.

Читайте також: Ектор Хіменес-Браво нарешті закохався та показав стрункі ніжки своєї коханої

Інші стверджують, що кавун – дуже солодка ягода, схуднути на якій не вдасться.

Порівняємо кавун, наприклад, з лимоном за кількістю цукрів.

Зауважимо, що фруктоза стимулює голод. У кавуні вона присутня. Глікемічний індекс (ГІ) кавуна високий. Солодка кавунова м’якоть містить прості цукри і відноситься до продуктів з ГІ понад 70. Тому кавун потрібно їсти невеликими порціями 200-250 г, цукор в крові підніметься не набагато, а якщо ви з’їсте за один присід 1 кг кавуна, то і цукру буде 100 г .

Користь кавуна

Ягода багата вітамінами (В1, В2, С, РР і А). У кавуні міститься фолієва кислота, яка регулює жировий обмін і надає противосклеротическое дію.

До складу кавуна входять легкозасвоювані цукру, які оздоровлюють і живлять печінку.

Тривалість дієти і підготовка

Головне для результату арбузної дієти – не схуднення. Вірніше, не тільки воно. Головне, не втратити корисні речовини і не наситити організм шкідливими. Наприклад, нітратами.

Якщо кавун багатий токсичними речовинами, пов’язана рідина його м’якоті вже не є корисною. При зниженні ваги це особливо небезпечно, адже організм, недоотримує своє, починає діставати з жирових депо токсини, що роками зберігаються там, а печінка відчайдушно намагається їх переробити. Якщо ви навантажите організм нітратами, то отримаєте зворотний детокс ефект, а в деяких випадках, навіть отруєння.

Вибирайте кавун правильно – з нітратоміром.

Тривалість кавунової дієти: від 1 до 15 днів.

Зниження ваги: ​​від 3 до 5 кг.

Суть і графік кавунової дієти

Починати кавунову дієту слід поступово.

Перший тиждень

Розвантажувальні дні чергуються зі звичайними. Під час розвантажувальних днів можна їсти тільки кавун (не менш 500-600 г в день), а в звичайні дні традиційну дієтичну їжу. Це можуть бути каші на воді, нежирний сир, кефір, йогурти. Добре переносяться салати зі свіжих овочів або фруктів (заправлені олією) і фреші соки.

Другий тиждень

Починається п’ятиденний кавуновий марафон без проміжних днів. Втім, фахівці стверджують, що кавунові дні переносяться досить легко, оскільки сік цієї ягоди багатий на глюкозу і фруктозу, а кавунова м’якоть багата пектинами і клітковиною (вони швидко заповнюють шлунок, даючи відчуття ситості). Так що болісне відчуття голоду під час кавунової дієти вам не загрожує.

Закріплення результату

Скинути зайву вагу – це тільки половина справи. Після кавунової дієти важливо утримати завойовані рубежі. Для цього ні в якому разі не можна накидатися на смажене, жирне, копчене і борошняне.

У перший день після монодієти в меню повинні бути присутніми свіжі овочі, фрукти і фреші.

На другий день можна ввести в раціон молочнокислі продукти (з невисоким відсотком жирності).

Третій день присвячений каш.

На четвертий – допускається відварне м’ясо, риба, яйця і свіжі овочі. При цьому важливо стежити за розмірами порцій – під час виходу з дієти вони повинні бути в два рази менше, ніж зазвичай.

Заборонені продукти

Консерви, копченості, соління, солодощі, борошняні вироби.

Протипоказання

Людям з хворими нирками до кавунової дієти слід ставитися з великою обережністю, тому що вживання великої кількості кавунів може спровокувати ниркову кольку. Щоб цього не сталося, перед початком кавунової дієти слід зробити УЗД нирок і порадитися зі своїм лікарем. Протипоказана кавунова дієта і людям, які нещодавно перенесли операцію, вагітним жінкам, а також пацієнтам з діагнозом цукровий діабет.

“До кавунових днів в якості розвантажувальних, особливо, якщо ви гіпотонік, вдаватися потрібно дуже обережно. Кавунова дієта протягом тижня просто підірве обмін речовин – його швидкість знизиться через відсутність в раціоні білків, які є основою синтезу гормонів і ферментів. До того ж при зниженні калорійності раціону нижче 700 ккал пригнічується діяльність щитовидної залози, яка підтримує баланс обмінних процесів”, – говорить дієтолог.

Також фахівець додає, що за 7-10 днів кавунової дієти велика частина із заявлених 5-6 кг становитиме воду, а не жир, а її запаси знову поповнити дуже просто. Так що кілограми повернуться.

Важливо!

Під час кавунової дієти стежте за своїм самопочуттям. В разі запаморочення, появи відчуття слабкості, нудоти, швидкої стомлюваності або синдрому роздратованого кишківника негайно зверніться за порадою до свого лікаря, можливо, вам доведеться припинити дієту.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com