Як скоротити кількість кофеїну в зеленому чаї?

2.04.2021, 12:23
96111

Цілющі властивості зеленого чаю відомі протягом сотень років. Але в цьому напої є один мінус, який змушує бути обережним при його вживанні – високий вміст кофеїну.

Чай треба з обережністю пити при гастриті або виразці шлунка, високому тиску, хворобах судин і вагітності, – повідомляє Країна Здоров’я.

Читайте також: Нові дані про цілющі властивості чаю

Як скоротити кількість кофеїну в зеленому чаї без шкоди для якості або смаку?

L-теанін, що міститься в зеленому чаї, заспокоює нервову систему, протидіючи кофеїну. Якщо напій гарячий, то теанін має помітно більший ефект. Тому пийте зелений чай гарячим.

Корисно знати, який вид зеленого чаю пити. Наприклад, сорти маття і ґьокуро містять максимальну кількість кофеїну, а чай хогіча – мінімальну. Уважне вивчення цього питання і читання анотацій на упаковці допоможе вирішити, який сорт вибрати.

Хороший спосіб зменшити кількість кофеїну в чаї – настоювати листя протягом приблизно 45 секунд, потім злити цю воду і заварити заново. У другому настої буде менше кофеїну, ніж в першому.

Додавання в чай ​​шматочків фруктів і інших натуральних добавок може знизити вміст кофеїну.

Задумайтесь про покупку зеленого чаю без кофеїну. В середньому це буде від 4 до 10 мг кофеїну на порцію. Але спочатку переконайтеся, що він був позбавлений від кофеїну природним шляхом, а не декофеїнізований за допомогою хімічного розчинника – це, як ви розумієте, зовсім не те, що доктор прописав.

Тим часом не варто забувати, що кофеїн організму все-таки потрібен. Медики рекомендують включати його в раціон в таких кількостях: для дорослих добова доза – 300 мг, для вагітних – до 200 мг в день. В одній чашці зеленого чаю – близько 25 мг кофеїну.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com