Як варто взимку користуватися кондиціонером в авто: поради автолюбителям

6.12.2020, 16:50
90918

Автомобільні кондиціонери асоціюються в першу чергу з літом і спекою. Проте, настання холодів – не привід забувати про них до наступного літа.

Читайте також: Українцям хочуть заборонити водити авто та виїжджати за кордон через борги за комуналку

AutoOboz вирішив розповісти, як правильно користуватися кондиціонером у зимовий період.

Отже, як саме варто готувати кондиціонер до зими.

До настання холодів необхідно зробити системі кондиціонування “генеральне прибирання”. Якщо цього не зробити, в пилу, пилку і частинках сміття, які потрапляють в радіатори і фільтри системи очищення повітря разом з повітрям з вулиці, почнуть розмножуватися бактерії і грибки. В результаті перше ж весняне включення кондиціонера замість приємної свіжості подарує вам абсолютно інші відчуття.

Багато автолюбителів намагаються вирішити проблему неприємного запаху в салоні використанням спеціальних антисептичних спреїв. Але вони краще підходять як профілактичний захід і рятують не від усіх проблем. Так, якщо засмічено дренажний отвір випарника, спреєм його не прочистити. Тому один-два рази на рік кондиціонер потрібно чистити, а салонні фільтри-міняти.

Автомобільний кондиціонер потрібно вмикати взимку, адже вузли системи кондиціонування потребують мастилі. Тут виступає холодоагент, що циркулює трубками кондиціонера. Якщо система простоює і не діє, тонка масляна плівка стікає вниз, залишаючи деталі без захисту. Під час наступного вмикання якийсь час система буде працювати “всуху”, що загрожує її деталям передчасним виходом з ладу через підвищене тертя і забруднення частинками сміття.

Щодо періодичності вмикання кондиціонера взимку, то це потрібно робити не рідше ніж раз на місяць, а ще краще кожні 2-3 тижні. Необов’язково надовго, достатньо кількох хвилин, щоб відновився шар мастила на деталях системи кондиціонування. Але головне, не забудьте перед включенням кондиціонера гарненько прогріти повітря в салоні за допомогою грубки, інакше він просто не запуститься.

Ці, здавалося б, прості правила допоможуть уникнути певних проблем із кондиціонером та подовжити його експлуатацію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com