Як відрізнити натуральний твердий сир від сирного продукту
Натуральний смачний сир – розкіш, яку не так просто знайти серед десятків підробок. У їх складі мінімум користі і максимум замінників – вживати такий продукт не тільки безглуздо, але і навіть небезпечно.
Читайте також: Чи корисно споживати старий мед
Як відрізнити натуральний твердий сир від сирного продукту
По-перше, ви повинні розуміти, що хороший сир не може коштувати дешево. Експерти кажуть, що для виробництва 1 кг сиру потрібно 11 л молока. Якщо ви бачите перед собою продукт з низькою ціною, значить, молоко в ньому замінили пальмовою олією – вона в рази дешевше.
По-друге, обов’язково дивіться на склад, в ньому не повинно бути:
– сої;
– пальмової олії;
– сухого молока;
– стабілізаторів і консервантів;
– будь-яких харчових добавок.
Справжній сир готують з трьох інгредієнтів – молока, закваски і сичужних ферментів. Нічого іншого совісні виробники в сир не додають. Будь-які додаткові продукти вже перетворюють сир на сирний продукт.
По-третє, спробуйте його на смак – якісний сир буде радувати вас післясмаком не довше 5-7 хвилин. Шлейф сирного продукту, в свою чергу, ви будете відчувати набагато довше через ароматизатори і харчові добавки. До того ж, пальмова олія в складі такої підробки змусить вас відчути спрагу і сухість в роті.
По-четверте, ви можете натиснути на шматок сиру пальцем. Якщо на продукті виступлять краплі рідини і залишиться вм’ятина, значить, в складі сиру є рослинні олії та інші добавки.
Також існує думка, що натуральний сир можна перевірити, якщо піддати його впливу високої температури. Наприклад, ви можете відрізати шматочок сиру і піднести його під полум’я запальнички. Хороший, якісний продукт розплавиться моментально, а запах буде, як у пригорілого молока.
Сир можна перевірити і за допомогою йоду. Процедура проста – капніть пару крапель йоду на шматок сиру. Якщо він посиніє, значить, всередині є крохмаль, а це вже підтвердження ненатурального складу.
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)