Як впливає використання смартфонів і планшетів на сон дітей: результати дослідження

5.10.2021, 14:43
102364

Нове дослідження показало, що використання смартфонів впливає на дітей. Виявилося, що вони сплять менше та гірше, якщо вони використовують електронні пристрої вночі.

Читайте також: У Facebook назвали офіційну причину масштабного збою

Дослідники Університету Південної Данії заявили, що найчастіше від них страждають діти віком від шести до 15 років. Винні відеоігри, комп’ютери, телефони, використання інтернету чи перегляд телебачення.

За словами вчених, у дітей віком до п’яти років і молодших телевізор та планшети були головними винуватцями більш короткого сну. У дослідженні було розглянуто 49 досліджень, опублікованих у період із 2009-го по 2019 рік, за участю від 55 до 369 595 дітей.

Вони вивчили зв’язок використання електронних носіїв, зокрема їхнього типу і тривалості, з режимами сну. Автори роботи враховували час відходу до сну і час сну, якість сну, його тривалість і денну втому.

Вчені виявили зв’язок між використанням електронних пристроїв і затримкою відходу до сну і поганою якістю сну у дітей у віці від 6 до 12 років. У той час як екранний час серед підлітків у віці від 13 до 15 років був пов’язаний із проблемами засинання. За словами дослідників, використання соціальних мереж також є причиною поганої якості сну серед підлітків.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com