Які продукти треба вживати для очищення легень?

12.03.2021, 13:05
95399

Вживання правильної їжі є простим способом зміцнити імунітет і поліпшити стан легенів, – передає Lenta.UA.

Читати також: Ці корисні фрукти захистять ваші легені взимку

Саме цей орган є головною мішенню для COVID-19, що провокує небезпечні ускладнення у вигляді пневмонії та дихальної недостатності. Фахівці радять додати у свій щоденний раціон такі продукти:

Куркума

На думку експертів, її додавання в чай і різні страви захищає легені від поразки. Її головний інгредієнт, куркумін, може захистити орган дихання від розвитку фіброзу, гострого респіраторного дистрес-синдрому. Також куркума знижує ризик хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ), алергічної астми, раку легенів. Цей ефект пояснюється здатністю куркумина пригнічувати запалення.

Зелений чай

Поліфенольні сполуки напою також чинять сильну, протизапальну дію, допомагають легеням очищатися від скупчень мокротиння. Пиття зеленого чаю оцінюється як ефективна профілактика ХОЗЛ. Фахівці рекомендують випивати по дві чашки щодня.

Імбир

Його масла допомагають легеням, дихальним шляхам очищатися від токсинів. Крім того, продукт містить вітаміни і мінерали, включаючи калій, магній, бета-каротин, цинк, які зміцнюють імунітет.

Мед

Має потужні антибактеріальні властивості, зменшує дискомфорт, що виникає через проблеми з диханням. Цей продукт також відомий своєю здатністю зміцнювати імунітет.

Часник

Його речовина алліцин діє як потужний природний антибіотик, що допомагає боротися з респіраторними інфекціями, які забивають легені, викликають задишку, застій.

Продукти, багаті антиоксидантами

Регулярне вживання вишні, оливок, волоських горіхів, квасолі і сочевиці, зелені допомагає знизити запалення легеневих тканин, полегшити перебіг респіраторних хвороб, прискорити одужання.

Молоко

Рясне питво стимулює очищення легенів від мокротиння, а кров – від недоокислених продуктів обміну, які скупчується при пневмонії. Медики радять вживати молоко, мінеральну воду (лужну).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com