Які церкви визнають Українську церкву після отримання Томосу: пояснення Епіфанія

4.01.2019, 11:18
7283

Після надання Томосу про автокефалію Православну церкву України визнають православні церкви грецької традиції, а за ними – поступово – всі інші.

Читайте також: “Геть від Москви!”: Порошенко поставив на місце Росію через Томос для України

Таку думку висловив предстоятель нової Православної церкви України Епіфаній в інтерв’ю DW.

“Отримання Томосу від матері-церкви Константинопольської – це вже є першим кроком у визнанні іншими помісними православними церквами. Це є визнанням вже першої помісної православної церкви. Звичайно, що найперше визнають церкви грецької традиції. Ми віримо в це. Але всі  говорять про те, що після офіційного визнання, після вручення Томосу ми дамо відповідь на питання, коли ми зможемо вас визнати як незалежну церкву”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

За його словами, після отримання Томосу церква буде працювати над тим, щоб інші православні церкви визнавали автокефалію і незалежність ПЦУ.

На його думку, з часом всі православні церкви світу визнають українську автокефалію. Для цього Епіфаній після свого обрання предстоятелем ПЦУ, за його словами, звернувся з відповідними листами, які носять назву “мирних грамот”, повідомив про те, що “відбувся в Києві історичний Об’єднавчий собор, на якому мене було обрано предстоятелем ПЦУ, і що я в майбутньому буду віддано відстоювати православні позиції, буду опиратися на канони православної церкви і прошу у них визнати автокефалію ПЦУ”. Пізніше буде сформований відповідний відділ зовнішніх зв’язків церкви, який безпосередньо вестиме переговори з іншими православними церквами щодо визнання автокефалії УПЦ.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com