Японські вчені створили штучно вирощене м’ясо

3.03.2021, 12:12
95115

Дослідники з Токійського університету створили штучно вирощені в лабораторії шматки яловичого м’яса міліметрового розміру, в яких вирівнювання м’язових волокон допомагає імітувати текстуру і відчуття в роті стейка, – пише Курс України.

Читайте також: Дієтолог назвала найкорисніше м’ясо

Результати дослідження представлені в науковому журналі Science of Food.

Для культивації штучного м’яса японські вчені використовували метод, застосовуваний у регенеративній медицині для відновлення втраченої м’язової тканини шляхом вирощування тонких шарів м’язів зі стовбурових клітин на спеціальній основі.

За словами вчених, штучне м’ясо в приготованому вигляді майже не відрізняється від натурального.

Учені вважають, що запропонований спосіб відтворення м’язової тканини великої рогатої худоби буде корисний для отримання штучного м’ясного стейка в великих масштабах. Це важливе відкриття, адже наразі більшість біосинтетичних м’ясних продуктів є гранульованим фаршем, якому не вистачає текстури справжнього м’яса тварин.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com