“Язичницька” крупа: чому іноземці не їдять гречку?

31.03.2024, 20:00
156641

Гречана крупа є однією з найбільш популярних круп в Україні – вона не лише використовується як гарнір, а й присутня як важливий інгредієнт у багатьох рецептах. З такого продукту готують багато перших і других страв, закусок. Також такий інгредієнт часто додають у котлети і тефтелі.

Читайте також: Продукти, які корисні для здоровʼя печінки та жовчного 

І оскільки для раціону нашої країни такий продукт є цілком звичним, то для багатьох може стати справжнім відкриттям, чому європейці та американці не їдять гречку. І справді, американці та мешканці низки країн Європи звикли не додавати гречку до свого раціону, і причини можуть здивувати.

Справа у тому, що гречка є невибагливою рослиною – вона не потребує дуже особливих умов під час вирощування. І через її невибагливість і дуже широке поширення ця рослина в Америці та низці країн Європи вважалася кормом для тварин.

В Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині та Португалії гречку вважали “арабською” рослиною. Також її часто називали “язичницькою” крупою.

Насправді ж гречка є дуже корисною крупою – у ній міститься дуже багато вітамінів та мікроелементів, а також амінокислот. Тому такий продукт точно варто мати у своєму раціоні, адже ця крупа буде позитивно впливати на здоров’я та самопочуття.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com