Єгипетські археологи виявили на березі Нілу рештки римського форту

22.01.2021, 12:31
93419

Археологічна місія Верховного ради Єгипту зі старожитностей виявила залишки римського форту на археологічній ділянці Шихан в Асуані на півдні Єгипту.

Читайте також: Науковці відтворили аромат давньоєгипетських парфумів цариці Клеопатри.

Рештки включають церкву ранньої коптської епохи і залишки храму періоду Птолемея.

Про це повідомляє Антон Ходоренко (НВ).

Мустафа Вазирі, генеральний секретар ради, пояснив, що місія виявила всередині форту групу архітектурних елементів з храму Птолемея і незавершену панель з піщанику, на якій була зображена модель входу в храм і чоловік, який виглядає як римський імператор, що стоїть поруч з вівтарем.

Крім того, команда виявила чотири блоки пісковику з вигравіруваними на них пальмовим листям і іменами Птолемеїв і грецьких імператорів. Також були знайдені глиняна ваза і частина склепу з червоної цегли коптської епохи.

Мохамед Абдель Баді, глава Центрального управління старожитностей Верхнього Єгипту, сказав, що місія завершила свою роботу по виявленню руїн монастиря і церкви, які були побудовані на руїнах цього форту. Ймовірно, форт мав правильну квадратну форму, а довжина його стін, за оцінками вчених, могла досягати 210 метрів.

Місія змогла виявити залишки стіни з сирцевої цегли, що оточукваа церкву із західного боку, шириною близько 2,10 метра. З північного боку церкви чотири кімнати, поперечний зал і висхідні сходи. На південній стороні були виявлені гончарні печі.

Місія також з’ясувала, що коптська церква була побудована не просто на руїнах римського форту, а з використанням збережених на той момент архітектурних елементів. Наприклад, кріпосна стіна форту пізніше стала східною стіною самої церкви.

Раніше НВ писав, що археологи в Єгипті розкопали древній похоронний храм цариці Нейт — дружини першого правителя Шостої династії. Храму близько 4200 років.

Археологи виявили храм цариці Нейт, дружини короля Тітки, першого царя Шостої династії, що правив Єгиптом з 2323 до н.е. до 2150 до н.е. Вчені також знайшли папірус довжиною 4 метри, який включає тексти Книги мертвих, тобто заклинань, спрямованих на те, щоб направляти мертвих через підземний світ в Стародавньому Єгипті.

Археологи також розкопали могильні колодязі, труни і мумії, що відносяться до Нового царства, що правио Єгиптом приблизно між 1570 року і 1069 до н.е.

Ділянка Саккара є частиною некрополя в стародавній столиці Єгипту Мемфісі, який включає в себе знамениті піраміди Гізи, а також менші піраміди в Абу Сір, Дахшур і Абу Рувайш. Руїни Мемфіса були внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1970-х роках.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com