ЄС більше не розглядатиме договір про Brexit

30.01.2019, 13:31
9703

Речник Дональда Туска повідомив, що Брюссель відмовляється знову переглядати угоду про брексіт.

Читайте також: Британські фірми готуються до кризи

Європейський Союз відмовився проводити переговори, запропоновані британським парламентом, які мали урегулювати питання брексіту. 29 січня про це заявив прес-секретар президента Європейської Ради Дональда Туска. За його словами, це рішення вже обговорено з 27 державами, що залишаються в складі ЄС.

“Договір про Brexit є і залишається найкращим і єдиним способом гарантувати упорядкований вихід Сполученого Королівства з Європейського Союзу”, – наголосив представник голови Європейської Ради, цитує інформагенція Reuters.

Щодо так званого режиму backstop стосовно кордону між Ірландією та Північною Ірландією, котрий британські парламентарі воліли б замінити “альтернативними домовленостями”, представник Туска теж не бачить підстав для змін. За його словами, домовленості щодо backstop – “частина договору, а сам договір не підлягає перегляду”.

Так званий режим backstop – механізм, покликаний уникнути відновлення митного контролю між членом ЄС Республікою Ірландія і частиною Сполученого королівства – Північною Ірландією. На внесенні цього механізму в текст угоди про Brexit наполіг Європейський Союз.

Раніше у вівторок Палата громад британського парламенту ухвалила звернення до уряду із закликом унеможливити так званий “жорсткий” Brexit – вихід Великобританії з Євросоюзу без відповідної угоди. “За” проголосували 318 законодавців, “проти” – 310, повідомляє DW.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com