ЄС дозволив відтермінування Brexit до 31 жовтня

11.04.2019, 12:29
20398

Британська прем’єр-міністерка Тереза ​​Мей та інші 27 лідерів ЄС домовилися про гнучке відтермінування Brexit до 31 жовтня.

Читайте також: Уряд не підтримав петицію 5,8 млн британців про відмову від Brexit

Тереза ​​Мей отримує ще одну відстрочку, цього разу до 31 жовтня. Проте, ЄС не спростив умови виходу Британії з європейського простору. Тільки після півночі президент Союзу Дональд Туск зміг оголосити про підтримання даної угоди.

“Вона все ще може прийняти угоду про вихід, тоді затримка буде негайно закінчена, вона зможе переосмислити свою стратегію Brexit взагалі або відкликати запит на відкликання і скасувати Brexit”.


Для британської прем’єр-міністра Терези Мей це одна із найважчих поїздок до Брюсселя, тому що вдома в Лондоні задоволення новою відстрочкою Brexit вітається не дуже сильно:

“Я знаю, що багато хто засмучений і розчарований тим, що ця зустріч має відбутися тут взагалі, оскільки Великобританія повинна була вже вийти з ЄС, і я дійсно шкодую, що Парламент не зміг погодитися на угоду про відкликання, тому що тоді ми могли б залишити Союз у звичайній процедурі”.

Водочас президент Франції Еммануель Макрон поставився до цього кроку скептично, тому що він боїться за свої плани реформ, якщо британська драма продовжуватиме тягнутися.

“Необхідно, щоб європейський проект не був під загрозою в наступні кілька місяців, ми повинні відродити Європу, я глибоко переконаний у цьому, і Brexit не повинен блокувати нас”, – заявив президент Франції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com