“Євробачення-2023”: стало відомо, в якому місті відбудеться пісенний конкурс

8.10.2022, 07:01
128829

Британський суспільний мовник BBC та Європейська мовна спілка (EBU) нарешті повідомили, в якому місті відбудеться пісенний конкурс “Євробачення-2023”.

Читайте також: МВФ надасть Україні додаткові 1,3 млрд доларів фінансової допомоги: куди спрямують кошти

За право приймати шоу змагалися два міста у Великій Британії – Глазго та Ліверпуль. Взявши до уваги всі нюанси, оргкомітет обрав переможцем Ліверпуль.

“Ліверпуль був обраний після ретельного розгляду заявки міста, під час якого було вивчено умови проведення змагань, можливість розміщення делегацій, членів команди, уболівальників та журналістів, інфраструктуру, а також культурну пропозицію міста-господаря, що відображає перемогу України 2022 року”, – повідомили на офіційному сайті “Євробачення”.

Одночасно з оголошенням міста, яке прийме конкурс, організатори показали особливий логотип “Євробачення-2023”. У центрі логотипу буде зображений український прапор, який нагадуватиме про те, що Велика Британія приймає конкурс від імені України.

“Символічно, що конкурс “Євробачення-2023” пройде у Ліверпулі, місті-побратимі Одеси. Організація конкурсу такого рівня потребує дуже високих вимог. Я впевнений, що місто, визнане столицею попмузики, виконає їх якнайкраще і забезпечить свято музики, яке вразить як делегатів, так і шанувальників “Євробачення”, – зазначив Микола Чернотицький, голова правління Національної громадської телерадіокомпанії України.

Також організатори назвали дати проведення конкурсу: гранд-фінал “Євробачення-2023” пройде на “Ліверпуль Арені” 13 травня, а півфінали – 9 та 11 травня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com