Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в члени ЄС

17.06.2022, 16:02
122139

Єврокомісія вирішила рекомендувати надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Читайте також: Резніков розповів про подальший розвиток війни в України і чим вона має закінчитися

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

“Ми рекомендуємо надати Україні статус кандидата, розуміючи, що країна проведе низку важливих реформ. Україна чітко продемонструвала прагнення жити за європейськими цінностями та стандартами”, – написала вона у Twitter.

Голова Єврокомісії також зазначила, що в Україні вже впроваджено близько 70% європейських правил, норм і стандартів, але ще необхідно зробити важливу роботу щодо верховенства права, деолігархізації та боротьби з корупцією.

“Українці готові вмирати за європейську перспективу. Ми хочемо, щоби вони жили з нами європейською мрією”, – наголосила президентка ЄК.

Варто зазначити, що тепер лідери європейських країн мають ухвалити остаточне рішення щодо надання нашій країні статусу кандидата до Європейського Союзу на саміті 23 – 24 червня.

Водночас, як повідомила Урсула фон дер Ляєн разом з Україною Єврокомісія також рекомендувала надати і Молдові статус кандидата, розуміючи, що країна буде проводити реформи.

Грузія ж рекомендацію не отримала. Утім їй рекомендували надати європейську перспективу, але повернутися і оцінити, наскільки вона відповідає низці умов, перш ніж надати їй статус кандидата.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com