Євросоюз допоможе ліквідувати наслідки негоди в Західній Україні

27.06.2020, 22:20
76743

Європейський Союз у відповідь на прохання України надасть допомогу в ліквідації наслідків стихії, що сколихнула західні регіони країни. Про це йдеться в пресрелізі Єврокомісії.

Читайте також: “Чоботи президенту!”: На Прикарпатті місцевий житель віддав Зеленському своє взуття, – ЗМІ

Як зазначається, аби подолати наслідки масштабних повеней українська сторона активувала Механізм цивільного захисту ЄС.

“На початку цього тижня інтенсивні дощі призвели до найбільшого затоплення на південному заході України за останні 50 років, з кількома жертвами та пошкодженням сотень будинків. Щоб полегшити перші потреби, українські органи влади активували Механізм цивільного захисту ЄС”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Затоплення на Прикарпатті: у селі, яке відрізане від цивілізації, глибина води сягає трьох метрів (відео)

Як відомо, однією з перших свою допомогу запропонувала Швеція, яка негайно надала 1,2 кілометра бар’єру від повені, 250 шлангів та технічних експертів.

Окрім цього, Європейська Комісія надасть послуги з картографування постраждалих районів через супутникову систему ЄС Copernicus.

Читайте також: Озеро Синевир “затопило”: вражаючі фото

Також у Єврокомісії зазначили, що Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації Європейського Союзу постійно підтримує контакт з українською владою, аби уважно стежити за ситуацією та за запитом направляти подальшу допомогу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com