Затоплення на Прикарпатті: у селі, яке відрізане від цивілізації, глибина води сягає трьох метрів (відео)

25.06.2020, 20:20
76553

Ситуація на Прикарпатті після масштабних затоплень напередодні трохи покращується. Принаймні в кількох районах рівень води протягом дня потроху йде на спад. Зараз розпогодилось в цій частині Прикарпаття. ТСН вдалося сьогодні потрапити у відрізане від інших населених пунктів село Петрилів у Тлумацькому районі.

Читайте також: В Україну насуваються смерчі

Там зараз залишається зо 300 людей. Близько 20 людей переважно літнього віку та дітей евакуювали напередодні. За минуло добу рівень  води там піднявся на 10 метрів. Це так розлився Дністер і по руслу з Галича вода спускалась вниз. Сьогодні їм розвозили продуктові набори, хліб та воду. В село дуже важко потрапити. Туди ТСН летіла на гелікоптері з рятувальниками. І так в село доправили дві тонни питної води.

В самому селі, затопленій його частині, можна пересуватись лише човнами або у високих чоботах. Хоча іноді рівень води по шию. Навіть до 3 метрів. Хвіртки повністю у воді, тому навіть на човнах там небезпечно пересуватись. Люди заблоковані і не можуть вийти зі своїх осель. Допомагають одне одному – підвозять продукти човнами.

“Ми тільки встигли викидати нагору речі – бачте якого рівня була вода. То нас на човні вивозили”, – розповідають одні мешканки села.

“Та куди я – качки, кури, собака. То ми трохи… вже прибираю”, – каже інший мешканець.

Рятувальники їм розвозили продуктові набори. Кажуть, що вночі прийшло ще зо 30 сантиметрів, але зараз вода почала спадати. Поки що в селі люди без світла. Чекають коли ще трохи спаде вода аби відновили електрику.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com