Євросоюз визнав соцмережу Ілона Маска найбільшим поширювачем російських фейків

27.09.2023, 10:32
147366

Євросоюз попередив Ілона Маска щодо необхідності дотримання нових законів про фейкові новини та російську пропаганду, оскільки його соцмережа X (колишній Twitter) показала найвищий рівень дезінформації з усіх популярних соцмереж.

Читайте також: У Тернополі чоловік 4 місяці їв у ресторанах і не платив: що він вигадав

“Ця зброя масової маніпуляції спрямована як на росіян, так і на європейців та решту світу. Тим більше, що ми маємо очікувати, що Кремль та інші будуть активні перед нашими європейськими виборами”, – сказала віце-президент Європейської комісії Віра Юрова, яку цитує The Gurdian

Більшість соцмереж погодилися працювати з ЄС над добровільним кодексом поведінки для встановлення галузевих стандартів перевірки фактів та інших заходів. У ЄС пригрозили, що якщо Маск нічого не зробить, то соцмережі Х загрожуватиме заборона в ЄС.

“X, колишній Twitter, який більше не підпадає під дію кодексу, є платформою із найбільшою кількістю дезінформаційних постів… Є зобов’язання за жорстким законом. Тож моє повідомлення для Twitter/X полягає в тому, що ви повинні дотримуватися. Ми будемо спостерігати за тим, що ви робите”, – наголосила Юрова.

Вона розповіла про кроки, які зробили інші платформи для боротьби з російським впливом. Google за перші чотири місяці року закрив понад 400 каналів, які брали участь у російській дезінформації. Meta розширила партнерство з перевірки фактів 22 мовами в ЄС. 37% користувачів скасували підписку, коли отримали сповіщення про фейкові новини, що свідчить про те, як споживачі цінують маркування дезінформації.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com