“Їжте його жменями”: дієтологи назвали фрукт, який допоможе схуднути

30.05.2023, 21:03
141434

Всі овочі та фрукти містять низку поживних речовин, які сприяють гарному здоров’ю, але деякі з них, наприклад малина, можуть бути більш корисними для схуднення.

Читайте також: Держборг України продовжує зростати

Про це пише EatingWell.

Чому фрукти можуть допомогти схуднути

Можуть замінити висококалорійну їжу

Порівняно з іншими продуктами, такими як солоні закуски, солодкі десерти та підсолоджені напої, більшість фруктів багаті на поживні речовини та мають низьку калорійність. Фрукти багаті клітковиною та водою, що означає, що вони додають об’єму стравам.  Тобто ви можете їсти таку саму кількість їжі, але споживати менше калорій, відповідно до Центрів контролю та профілактики захворювань.

Допомагають приборкати голод

Відповідно до дослідження 2020 року, опублікованого в Nutrients, споживання достатньої кількості фруктів і овочів може допомогти уповільнити швидкість споживання їжі. Виділення часу на жування дає багато переваг, зокрема налаштовує вас відчувати ситість.

Найкращий фрукт для досягнення ваших цілей щодо схуднення

Якщо ваша мета – схуднути, обов’язково їжте малину. Ці солодкі маленькі ягідки наповнені клітковиною, антиоксидантами та мають приємний солодкий смак. Ось як вони можуть сприяти втраті ваги.

Багата на клітковину

За даними Міністерства сільського господарства США, одна чашка малини, як свіжої, так і замороженої, містить близько 10 грамів клітковини. Це приблизно одна третина щоденного рекомендованого споживання клітковини для чоловіків і жінок згідно з Дієтичними рекомендаціями для американців. Клітковина має численні переваги.

Крім того, що клітковина сприяє зниженню ваги, вона допомагає підтримувати регулярність ходіння в туалет, уповільнює травлення та запобігає раптовим стрибкам рівня цукру в крові, забезпечуючи більш стабільну енергію протягом дня.

Більше того, бактерії у вашому кишківнику харчуються клітковиною. Таким чином, споживання клітковини є ключовим для різноманітного та збалансованого мікробіому кишківника, який відіграє важливу роль в інших аспектах вашого здоров’я, таких як функція імунної системи.

Протизапальні властивості

Антиоксиданти, що містяться в овочах і фруктах, відіграють величезну роль у захисті клітин вашого організму, нейтралізуючи шкідливі вільні радикали, щоб зменшити запалення, що викликає захворювання. І вам просто варто поглянути на чудовий червоний відтінок малини, щоб знати, що вона наповнена антиоксидантами.

Згідно з дослідженням, опублікованим у Journal of Berry Research у 2019 році, малина багата на специфічні антиоксиданти, які називаються антоціанами. Плоди також є чудовим джерелом вітаміну С, ще одного антиоксиданту.

Природні солодощі

Малина містить природний цукор, який може задовольнити вашу спрагу до солодкого. Їжте її жменями або додавайте в йогурт, салати, десерти тощо.

Інші речі, які слід враховувати, намагаючись схуднути

Перш ніж почати свою подорож до схуднення, подумайте про свої цілі та мотивацію. Наприклад, вашою метою може бути зниження рівня цукру в крові або артеріального тиску, щоб знизити ризик розвитку діабету 2 типу або серцевих захворювань. Ви також можете схуднути, щоб легше пересуватися без дискомфорту або ганятися за дітьми по парку.

Пам’ятайте, що втрата ваги полягає не в досягненні певної цифри на вагах, це спосіб життя, який передбачає здорове харчування, регулярну фізичну активність та інші здорові звички. Згідно з дослідженням 2019 року, проведеним у медичних клініках у Північній Америці, втрата ваги не відбувається миттєво, і для довгострокової підтримки потрібні зміни способу життя.

Раніше ми писали, що саме завдяки клітковині можна знизити відчуття голоду. Тому вона допомагає контролювати вагу і не переїдати. А ще клітковина відповідає за рівень холестерину і цукру в крові.

Нерозчинні харчові волокна відповідають за очищення організму, виведення з нього токсинів. Якщо регулярно їх споживати, проводиться профілактика деяких серйозних захворювань. Зокрема, діабету II типу, раку прямої кишки, атеросклерозу, інфаркту та інсульту.

Цікаво, що клітковина також допомагає підтримувати імунітет, протистояти респіраторним та іншим захворюванням.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com