Юрій Луценко поіменно назвав тих, хто дав наказ стріляти в учасників Майдану

24.02.2021, 10:23
94862

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко в коментарі телеканалу «Україна 24» повідомив, що в період Революції Переваги накази представникам силових відомств відкривати вогонь по учасниках мирних протестів на Майдані віддавали на той час міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова СБУ Олександр Якименко за погодженням з президентом Віктором Януковичем, – пише ROMANK (http://businessua.com).

Читайте також: Ексгенпрокурор Луценко розповів, чим займатиметься його дружина після складання мандата

«Слідство і експерти вважають, що рішення Януковича, Захарченко, Шуляка, Якименко і там ще багато генералів стоять в прямого причинно-наслідкового зв’язку з вбивствами на Майдані. Їх накази стоять в прямому причинно-наслідковому зв’язку, тобто привели до смертей на Майдані», – висловився політик. Крім того, Луценко додав, що всі фігуранти «знаходяться в Москві і судити їх можна тільки заочно».

«Наслідком і експертизою було встановлено, що глава СБУ Якименко, який ввів так звану «антитерористичну операцію» за погодженням із Януковичем, а також міністр внутрішніх справ Захарченко, який за погодженням з Януковичем ввів операцію «Бумеранг», власне, і віддали ці накази по погодженням з Януковичем. Вони були спрямовані на те, щоб силовики стріляли в людей», – підкреслив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com