Юрію Тимошенку за 5 млн пропонували зняти кандидатуру

7.03.2019, 10:33
15196

 

Тарас Костанчук та Олександр Іщенко пропонували Юрію Тимошенку зняти свою кандидатуру на виборах Президента за 5 млн грн.

Читайте також: Юрій Тимошенко звинуватив СБУ у бездіяльності у справі про розкрадання оборонного сектора

Голова “Партії захисників України” Тарас Костанчук та колишній боєць батальйону “Донбас” Олександр Іщенко хотіли дати Юрію Тимошенку 5 млн гривень за зняття кандидатури з президентської гонки. Обоє наразі затримані правоохоронцями.

Так, Костанчук вів переписку з Тимошенком щодо прискорення зняття своєї кандидатури з виборів.

Серед затриманих є також голова однієї з політичних партій, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко. Втім, він не називає прізвища підозрюваного.

theБабель пише, що 54-річний Тарас Костанчук є колишнім бійцем батальйону “Донбас”, пройшов Іловайськ, певний час був помічником народного депутата та екс-командира батальйону Семена Семенченка.

Костанчук з 2007 по 2012 роки був помічником депутата від “Нашої України – Народної Самооборони” Юрія Кармазіна. На президентських виборах 2014 року був довіреною особою кандидата від “Опозиційного блоку” Юрія Бойка.

Тарас Костанчук і сам намагався потрапити до Верховної Ради. На виборах 2014-го року балотувався у 114 окрузі на Луганщині, як самовисуванець, але набрав менше 5%. Наступного року на довиборах у парламент він балотувався у 205 окрузі у Чернігові. Його називали технічним конкурентом Сергія Березенка, який наразі є заступником голови парламентської фракції “Блок Петра Порошенка”.

Під час кампанії у Чернігові правоохоронці затримували автівку зі списками виборців, сотнями тисяч гривень у конвертах, агітаційною продукцією Березенка та зброєю. Костанчук взяв відповідальність на себе.

У 2015-му на місцевих виборах у Вишневому він пройшов у міськраду за списком “Блока Петра Порошенка”, але згодом склав повноваження. Також Костанчук керував київською міською парторганізацією Руху Валентина Наливайченка “Справедливість”, але у квітні 2018 року у партії заявили, що більше з ним не співпрацюють

Тарас Костанчук подавав документи на участь у президентських виборах 2019-го від “Партії захисників України”, аде ЦВК відмовила у реєстрації через пункт програми про смертну кару для держслужбовців корупціонерів.

Про другого затриманого – Олександра Іщенка – відомо не так багато. Він також є колишнім бійцем батальйону “Донбас” і пройшов Іловайськ.

За інформацією співрозмовника theБабель, у справі є ще третій фігурант, але хто він – наразі невідомо.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com