З горілкою, наїдками та коробками для “вірних”. Порошенко представив передвиборчу програму в Києві

9.02.2019, 16:14
11173

Сьогодні, відбувся форум “Відкритий діалог” Петра Порошенка, де він представив свою виборчу програму на посаду президента. Про це інформує “Страна“.

Читайте також: Бійців Нацгвардії стягають для охорони форуму Порошенка

Біля Палацу спорту тихо. Людей майже немає, а всі гості, мабуть, уже всередині. Усі, хто приїжджав з регіонів збивалися групами у проходів і чекали своїх кураторів зсередини. Вони виносили людям запрошення.

Багатьох  цікавило питання, чи компенсують їм вартість на дорогу, але їх запевняли, що гроші віддадуть. Деякі люди приходили вже зі своїми іменними запрошеннями. На території НСК Олімпійський – десятка три-чотири автобусів. Номери різних регіонів (є навіть евробляха). Автобуси вже порожні. Є і на донецьких номерах.

Потім на форум привезли обід, воду і соки. Що входить в обід – не зізнаються. Але окремою машиною привезли кілька десятків коробок в чорних сміттєвих пакетах. Через пакети видно – вино Коблево і горілка “Президентський стандарт”. Горілку вантажать в автобуси, на яких привезли учасників форуму.

На панорамних фото біля Палацу Спорту. З високої точки видно кількість автобусів, які привезли людей на форум гаранта.

Гостей на форумі розважає гурт “ТіК”. У пісні “Так я люблю Україну!” є патріотичні рядки: “Я не хочу тлумачити кожному з них, за що я люблю Країну мою …”

На форумі виступив режисер Ахтем Сеітаблаєв. Він зазначив, що 9 лютого 2017 року почалися зйомки фільму “Киборги”, що є досить знаковим моментом.

Петро Порошенко виступає на форумі, він повідомив про першість України в експорті соняшникової олії, лідерських позиціях в експорті зерна (3 позиція). Україна, за словами Порошенка, займає 10-е місце серед постачальників молочної продукції.

Там, де є електрика – буде інтернет. Петро Порошенко несподівано пообіцяв жителям села високошвидкісний Інтернет. “Ми повинні забезпечити якісний, швидкий, широкосмуговий інтернет в кожному селі. Запам’ятайте, там, де є в Україні електрику – буде і інтернет”, – сказав він.

Глава держави додав, що це є запорукою розвитку телемедицини.

Порошенко каже про стрімке зростання нової галузі – IT-сектора. “Зараз він забезпечує до 4% ВВП України, дає високооплачувану роботу близько ста п’ятдесяти тисячам українців. Очікується, що в найближчі півтора – два роки ця цифра зросте до двохсот тисяч”, – зазначив президент.

Порошенко про членство в НАТО і ЄС. “Тільки повномасштабне і повноправне членство в Європейському Союзі і НАТО остаточно і безповоротно гарантує нашу державну незалежність, національну безпеку, свободу і добробут”, – заявив він.

Криза-позаду. “Надію вселяє те, що найгірше – точно позаду. Що криза, викликана війною, економічною агресією і блокадою з боку Росії, – відступає. Що відновлення економічного зростання відкриває можливості і до відновлення рівня життя”, – заявив Порошенко. “Сьогодні ми вже можемо ставити собі ті завдання, які ще вчора здавалися б порожніми обіцянками. Свою стратегію подолання бідності озвучив 29 января …. Отже, наступати будемо за п’ятьма напрямками: агропромисловий комплекс, ІТ-індустрія, машинобудування, інфраструктура і логістика, туризм” , – підкреслив він.

Петро Порошенко оголосив, що йде на другий термін. Всі люди в залі встали і аплодували йому стоячи. Він звів програму до двох-трьох стратегічних цілей – позбавлення людей від бідності, вступ країни в ЄС і НАТО, повернення світу на вигідних для України умовах і відновлення територіальної незалежності. Говорив про те, що не дозволить, щоб “в офісі українського президента сидів зачеплений на гачок агент РФ” або той, “який стане перед господарем Кремля на коліна”.

Вибори як частина євроатлантичної стратегії. Порошенко заявив, що 9 лютого офіційно починається його передвиборча кампанія. “Я повністю розраховую на вас, на нашу з вами спільну перемогу. Перемога нам потрібна тільки чесна. Така, яку ніхто не зможе поставити під сумнів”, – сказав він.

Петро Порошенко зазначив, що курс на ЄС і НАТО закріплений в Конституції. За словами Порошенка, 334 народних депутата з різних фракцій проголосували за цю ініціативу. Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка присутня в залі, поправила президента, зазначивши, що тих, хто голосував було 335 чоловік. Всіх, хто не голосував, Порошенко назвав “п’ятою колоною Кремля”.

Закінчивши виступ, запросив на сцену дружину – Марину. Всі разом заспівали гімн України.

Президент з першою леді пройшлися по залу в оточенні охорони. Гості віталися з ними за руку, деякі робили Селфі.

В соцмережах з’явилися фото з виступу гостей на форумі. Серед інших виступала актриса Ада Роговцева.

Форум завершився. Люди виходячи з зали несли в руках картонні коробки з брошурами, агітлистівки і календарями.

У цих же коробках портрети Порошенко в паперовій рамці, щоб ставити на стіл. Однак люди чомусь сором’язливо ховали вміст пакетів, в яких ще прапор на пластиковій ніжці.

До речі, в коридорах Палацу Спорту були розставлені воскові фігури, які викликали певне здивування у гостей зустрічі

Свою думку про форум і роздачі коробок з агітаційними матеріалами висловив нардеп Михайло Добкін.

“У Києві президент провів новий форум. Тепер Порошенко зібрав і мотивує своїх агітаторів. Заряджає їх на останній бій. Це схоже на те, як перед самим штурмом Берліна Червоною Армією, Фюрер мотивував свій гітлерюгенд. Фінал цієї дурної затії буде таким же, як і травні 45-го “.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com