З липня українцям заокруглюватимуть суми у чеках

26.06.2018, 17:44
3177

З 1 липня у разі відсутності монет дрібних номіналів суми у чеках заокруглюватимуть.

“НБУ впевнений, що правила округлення застосовуватимуть справедливо та прозоро як для покупців, так і продавців. Застосування правил округлення загальних сум розрахунків готівкою спростить щоденні розрахунки громадян. Дасть можливість скоротити витрати держави на карбування і забезпечення грошового обігу понад дев’ять мільйонів гривень у рік”, – каже директор департаменту грошового обігу Нацбанку Віктор Зайвенко, повідомили у прес-службі регулятора.

Цього вдасться досягти завдяки припиненню з 1 липня карбування монет номіналами 1, 2, 5 і 25 коп. Монети номіналом 10 і 50 коп. випускатимуть і далі.

“Банки повинні приймати у громадян монети дрібних номіналів без будь-яких обмежень, обмінювати на монети і банкноти інших номіналів. Також видавати клієнтам монети дрібних номіналів за наявності їх у залишку операційної каси”, – додав Віктор Зайвенко.

Правила заокруглення загальної суми покупки такі: сума, що закінчується від 1 до 4 коп., заокруглюється в сторону зменшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 коп.; сума, що закінчується від 5 до 9 коп., заокруглюється в сторону збільшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 коп.

Округлення не здійснюватимуть під час безготівкових розрахунків.

Водночас підприємства торгівлі, які застосовують реєстратори розрахункових операцій, під час проведення готівкових розрахунків повинні вказувати у чеках загальні суми до округлення і після округлення. Заокруглення не є знижкою або надбавкою.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com