За фактом підкупу людей під час місцевих виборів відкрито 19 кримінальних справ

3.05.2018, 17:33
2312

За підсумками виборів до об’єднаних територіальних громадах України, які відбулися 29 квітня, поліція відкрила 19 кримінальних проваджень.

Антирекордсменами стали Одеська та Дніпропетровська області. Тут правоохоронці зафіксували по п’ять правопорушень.

Про це розповів 3 травня заступник голови Національної поліції – начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад.

Він нагадав, що 29 квітня цього року відбулися вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Вибори проводили в 40 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) на території 17 областей країни.

Під час цих виборів поліцейські виявили порушення виборчого законодавства, серед яких найбільш характерними стали: перешкоджання здійсненню виборчого права та підкуп виборців.

У зв’язку з цим розпочато 19 кримінальних проваджень.

Загалом порушення виявлені: в Одеській і Дніпропетровській (по 5 фактів), Харківській (3), Кіровоградській (2), а в Запорізькій, Полтавській, Тернопільській та Хмельницькій областях – по 1 такому факту.

Наразі правоохоронці проводять необхідні заходи та слідчі дії для встановлення винних і притягнення їх до відповідальності.

Правоохоронці наголошують, що чинне законодавство занадто лояльне до тих, хто купує голоси виборців. Міністерство внутрішніх справ з Нацполіцією та громадянською мережею ОПОРА розробили проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, зокрема – в частині посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com