За особисту мужність та героїзм: Зеленський вручив Зірки Героя України сім’ям загиблих захисників

29.08.2021, 14:17
99781

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Читайте також: Сьогодні, 29 серпня – День пам’яті захисників України

Як повідомляє Офіс Президента, захід відбувся біля будівлі Міністерства оборони у Києві.

“Президент вручив державні нагороди за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові”, – йдеться у повідомленні.

Званням Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно відзначений боєць Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” Святослав Горбенко. Доброволець загинув 3 жовтня 2014 року під час оборони Донецького аеропорту. Рятуючи травмованого побратима, він був смертельно поранений осколком танкового снаряда. Нагороду отримали батьки Святослава Горбенка Сергій Олександрович та Лариса Вікторівна.

Також звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно присвоєне солдату Віктору Гурняку. Він загинув 19 жовтня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Луганської області. Нагороду отримали його батьки Петро Степанович та Марія Мирославівна.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Після завершення церемонії глава держави поклав квіти до Дзвона пам’яті.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com