Заборонена зона: над маєтком Порошенка заборонили літати дронам

12.01.2019, 12:22
7660

Державна авіаційна служба України представила обмеження на польоти безпілотників. Серед “заборонених зон”, зокрема, опинився і будинок президента України Петра Порошенка в Козині.

Читайте також: Не Мальдіви: Порошенко перед виборами вирішив зустріти Новий рік у Карпатах

Про це пише “Українська правда”.

Державіаслужба переконує, що питання безпечного використання безпілотних повітряних суден (БПС) недостатньо врегульовано. Мовляв, правила безпечно інтегрують нові види повітряних суден до існуючої системи використання повітряного простору.

“Наразі, якщо ви маєте БПС вагою до 20 кг, польоти таких повітряних суден мають виконуватися у межах зон обмежень/резервувань повітряного простору. Для цього потрібно звернутися з листом в довільній формі за разовою заявкою до Украероцентру”, – йдеться у повідомленні.

Серед зон, у яких заборонено літати безпілотникам, виявився і Козин, де розташований будинок Петра Порошенка.

Засновник Quadrocopter.ua і дистриб’ютор DJI в Україні Тарас Трояк заявив, що рекомендації не відповідають нормативному документу, який був прийнятий у вересні – “Порядку використанні повітряного простору”.

Трояк зауважив, що є й рекомендації “пілотам”: не намагатися втрутитися за допомогою безпілотника в чиєсь приватне життя, не робити спроб когось сфотографувати або зафільмувати без його дозволу, припиняти політ на вимогу представників правоохоронних органів або військових.

“Фактично таких норм у жодних документах немає. Це просто рекомендація Державіаслужби, яка не має жодних юридичних наслідків”, – сказав Трояк.

Він додав. що зона в Козині із будинком президента закрита не лише для безпілотних літальних суден, а також для будь-яких пілотованих суден.

“Фактично за допомогою цієї зони вони закривають можливість знімати маєтки чиновників у Козині, тому що прирівнюють квадракоптер до літальної техніки, хоча ця техніка в тому районі використовується просто для фіксації, як літаюча камера”, – додав Трояк.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com