Забрав гранату в дитини та висмикнув кільце – очільник МВС про загибель помічника Залужного

7.11.2023, 09:31
149387

За попередньою інформацією слідства, помічник Залужного майор Геннадій Частяков висмикнув кільце подарованої гранати, спровокувавши трагічний вибух.

Читайте також: Загинув помічник Залужного від вибуху гранати в себе вдома під Києвом

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Клименко зауважив, що трагедія з Частяковим починає обростати різними чутками з “джерел”. Тому міністр вирішив донести офіційну інформацією.

“Внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії. Сьогодні в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним.

Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка”, – каже очільник МВС.

За його словами, спершу до рук боєприпас взяв син Частякова та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух.

В квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

Хто зробив фатальний подарунок

Клименко повідомив, що поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії.

Як повідомляють джерела ТСН.ua в правоохоронних органах, гранати входили до “подарункового набору”, який на день народження Частякову презентував колега – полковник Тімченко.

“Той вже дав свідчення, що сам вирішив зробити такий подарунок, поклавши в дерев’яну коробку пляшку віскі Black Label та 6 гранат.

Це підтвердили і троє свідків, при яких полковник вручав подарунок. Навіть сказав Частякову: “Тебе здивувати важко – тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі”, – зазначає джерело на умовах анонімності.

Очевидно, Частяков сприйняв це як жарт і подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми.

“До речі, Тімченко дві гранати лишив собі. На фото видно, як вони виглядають”, – додає джерело в правоохоронних органах.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com