Загін смертників заїхав на вантажівці з вибухівкою до військового табору в Пакистані

12.12.2023, 22:01
151196

Загін смертників із шести осіб в’їхав на вантажівці з вибухівкою до військового табору на північному заході Пакистану. Щонайменше шестеро офіцерів та ще 25 було поранено.

Читайте також: Україні доведеться тримати армію в режимі воєнного стану ще 10 років, – Світан

Про це повідомляє Reuters.

За повідомленням офіцера місцевої поліції Камаля Хана, Ччастина будівлі обвалилася внаслідок вибуху.

За його словами, декілька бойовиків також відкрили вогонь, і між ними та силами безпеки тривала стрілянина, перш ніж трьох нападників було вбито. Унаслідок стрілянини декілька офіцерів у важкому стані були госпіталізовані.

За словами Хана, напад стався у місті Дера-Ісмаїл-Хан у провінції Хайбер-Пахтунхва, що межує з Афганістаном. Ця провінція є колишнім оплотом войовничого пакистанського угруповання Талібан, також відомого як Техрік-і-Талібан Пакистан або ТТП.

Новостворене бойове угруповання Tehreek-e-Jihad Pakistan, або TJP, яке вважається відгалуженням TTP, у своїй заяві взяло на себе відповідальність за напад, заявивши, що він був спрямований проти офіцерів, які перебували в поліцейській дільниці.

Це є найбільшою кількістю загиблих в одному нападі за останні роки, менше ніж за два місяці до виборів.

Теракт стався на тлі занепокоєння щодо проведення голосування, запланованого на 8 лютого і сплеску нападів бойовиків на північному заході та південному заході країни.

“Спробу проникнення на пост було припинено, що змусило терористів протаранити автомобіль з вибухівкою”, – йдеться в заяві армійців.

Тимчасовий прем’єр-міністр Анваар уль Хак Какар засудив напад,

Наразі кілька поранених перебувають у критичному стані, повідомив офіційний представник державної служби порятунку Айзаз Мехмуд.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com