Загибель керівників МВС в авіакатастрофі: оголошені підозри та причина аварії

3.08.2023, 16:03
144555

ДБР повідомило про підозру посадовцям ДСНС України, через дії яких керівництво МВС загинуло в авіакатастрофі 18 січня 2023 року.

Читайте також: Частина “вагнерівців” підійшла до кордону з Литвою: Науседа про загрози

Про це повідомили у пресслужбах Держбюро розслідувань та Офісу генпрокурора.

Так, працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям ДСНС. Ці посадовці порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво МВС України, і який зазнав катастрофи 18 січня у Броварах.

“Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей”, – зазначили в ДБР.

Там уточили, що йдеться про підозри у порушенні правил безпеки польотів (безпеки руху повітряного транспорту), що спричинило загибель людей та велику матеріальну шкоду.

Так, про підозру повідомлено:

начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України,

в.о. командира частини;

заступнику командира з льотної підготовки;

командиру авіаційної ескадрильї;

начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області. Йому повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним. Санкція статей передбачає до 10 років ув’язнення.

Слідчі відновили похвилинно день авіакатастрофи

Слідчі ДБР відновили похвилинно день катастрофи гелікоптера, а також розшифрували “чорні скриньки”.

Так, у січні у керівництва МВС був запланований візит до Харківської та Дніпропетровської областей. Для перевезення делегації посадовці ДСНС залучили гелікоптер, який чергував для реагування на потенційні надзвичайні ситуації у Києві та області, попри застереження внутрішніх інструкцій та вимог закону. Гелікоптер не мав дозволів на виконання інших видів польотів.

Коли командир екіпажу готувався до польоту, йому не повідомили метеорологічні дані по всьому запланованому маршруту, зокрема про вкрай несприятливі погодні умови над Броварами. Екіпаж гелікоптера не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів.

У ДБР зазначили, що оден з відповідальних за безпеку польотів посадовців не скасував і не переніс виліт на пізніше.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com