Залужного звільнять через провал контрнаступу – CNN

4.02.2024, 16:01
153681

У той час як в Офісі президента України досі сумніваються, чи залишиться головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй посаді, один із людей, які, ймовірно, могли його замінити, дав коротку, але чітку оцінку ситуації, з якою стикаються солдати на фронті. Про це йдеться у матеріалі CNN.

Читайте також: Україна поінформувала США про рішення звільнити Залужного, – The Washington Post

Так, за словами командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, “оперативна обстановка залишається напруженою”. При цьому він не посилався на повідомлення про те, що президент Володимир Зеленський має намір оголосити про звільнення Залужного через розбіжності щодо того, що Україні потрібно зробити для перемоги у війні після провалу контрнаступу.

“Небажання Зеленського підтримати запит головкома армії Залужного про мобілізацію до півмільйона людей, зроблений у грудні минулого року, розглядається як ключова причина сплеску напруженості між ними”, – пише видання. ЗМІ нагадує, що президент сказав Залужному на зустрічі минулого понеділка, що його замінюють.

“Речник президента спростував цю інформацію, але джерело, знайоме з цією справою, повідомило, що оголошення очікується протягом кількох днів”,  – ідеться у статті.

Про те, які втрати спричинили такі нещадні бої, виданню розповів Олександр, член снайперського взводу, який працює в районі бойових дій.

“Ми в режимі глибокої оборони і стримуємо ворога. І ми, і вороги виснажені”, – сказав він.Водночас речник 47-ї бригади, яка бореться за захист Авдіївки, Дмитро Лазуткін був більш оптимістичний. Зокрема, він зазначив, що його бригада завдає значних втрат Росії, яка досі не змогла прорватися і перекрити українське матеріально-технічне забезпечення міста.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com