Залужний призначив нового військкома Одеської області – хто ним став

4.07.2023, 14:31
143274

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний призначив на посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) “одного з найкращих військових командирів” замість скандального Євгена Борисова.

Читайте також: Причетний до пограбування інвесторів “Укрбуду” Якусевич досі отримує державні підряди, – ЗМІ

Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив у Telegram.

Йдеться про Олександра Охріменка, котрий до цього був комбригом 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

“Олександр – бойовий офіцер, який знає армію зсередини, чітко розуміє потреби на фронті і неодноразово демонструє відданість військовій справі та Батьківщині”, – зазначив Залужний.

Що відомо про Олександра Охріменка

Командування 14-ю окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого Олександр Охріменко прийняв на себе у жовтні 2021 року. Від початку повномасштабного вторгнення під командуванням полковника Охріменка 14 омбр пройшла жорстокі і звитяжні бої на Київщині та Житомирщині, на Миколаївщині і Донбасі, звільнила від окупантів значну частину Харківщини, де продовжує виконувати завдання за призначенням.

Під командуванням Олександра Охріменка Князівській 14-ій бригаді присвоєно почесну відзнаку Президента України “За мужність та відвагу”.

В 14-й окремій мехбригаді імені князя Романа Великого розповіли подробиці про свого комбрига Олександра Охрименка, який наразі буде очолювати Одеський обласний ТЦК.

“Він прийшов до нас в бригаду у жовні 2021 року, – розповіли в пресслужбі бригади. – 24 лютого минулого року бригада вийшла в район виконання завдань – Житомирська та Київська області, після цього бригада була передислокована на Миколаївщину, де так само вела наступальні дії. Потім ми були на Харківщині, де так само вели наступальні дії під Ізюмом. Потім – Донбас. Найжорстокіші бої із захисту України ми пройшли під командуванням Олександра Охрименка”.

За даними пресслужби бригади, Охрименка вони можуть охарактеризувати як дуже енергійну та оптимістичну людину.

“Коли ми з ним спілкувались, то я завжди дивувавалась тому, так би мовити, де є у нього ті батарейки, які ніколи не сідають. Він така людина, яка завжди йде вперед, докладаючи максимум зусиль, мотивуючи тих, хто поряд”, – розповіла нам речниця бригади.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com