“Запустимо ріки, щоб розвантажити дороги”, – нардеп про транспорт в Україні

27.08.2020, 15:53
82552

Верховна Рада має схвалити законопроект про внутрішній водний транспорт. Цей закон дасть право використовувати річку як транспортну артерію. Про це у коментарі УНН розповів один з його ініціаторів, член комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Ігор Мурдій.

Читайте також: На Закарпатті чиновника Міграційної служби затримали на отриманні хабара (фото)

За словами нардепа, наразі в Україні взагалі немає діючих правил використання водних артерій.

“Цей закон дуже важливий, для прикладу вам скажу, що на сьогоднішній момент немає правил перевозки вантажів, використання річки взагалі. Тобто, уявіть собі таке: якщо би на автомобільних дорогах України не було правил дорожнього руху. Яка би була ситуація? Зараз така ситуація на річці. Тобто, правил немає, закону немає”, – сказав Мурдій.

Також він наголосив на тому, що завдяки закону про внутрішній водний транспорт вдасться вирішити проблему руйнування доріг, які страждають перш за все через вантажні перевезення.

“Цей закон дасть право використовувати річку як транспортну артерію, на сьогоднішній момент це є найдешевший і екологічно чистий транспорт, і якщо ми вантаж переносимо на річку на водний транспорт, автоматично ми знижуємо навантаження на автомобільні дороги, що збільшить строк служби. На сьогоднішній день, ви ж бачите, які країна виділяє кошти на ремонт і будівництво доріг. Було би дуже неправильно виділяти такі кошти на дороги і через невеликий строк служби максимально їх знищувати, тому це комплексна робота, закон про водний транспорт, про будівництво доріг, залізниця, воно не може існувати все само по собі, це комплексна робота”, – додав нардеп.

Нагадаємо, йдеться про законопроект про внутрішній транспорт (№ 1182-1-д), який нардепи обіцяють ухвалити восени.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що ухвалення цього законопроекту дозволить за кілька років збільшити вантажопотік по річці Дніпро до 35 млн тонн щорічно, розвантаживши при цьому дороги. Також, за його словами, він забезпечить фінансування безпечної річкової інфраструктури і буде стимулювати розвиток суднобудування.

“Ми зможемо відновити українські підприємства і створити нові робочі місця”, – зазначав міністр.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com