Зарплата вчителів під час карантину: у МОН повідомили деталі

19.03.2020, 22:18
66993

Вчителі повинні отримувати середню зарплату під час карантину. Про це на  брифінгу повідомила заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій, пишуть ФАКТИ.ICTV.

Читайте також: “Карантин − це не канікули чи відпустка”, − голова МОЗ терміново звернувся до українців

За її словами, основою для цього питання мають стати листи, спрямовані до виконувача обов’язків міністра освіти і науки.

“І другий лист, який ми надіслали, спільний з Центральним комітетом Профспілки працівників освіти. Виконувач обов’язків міністра освіти і науки підписав відповідний другий лист, де обґрунтовано, на які документи потрібно посилатися, коли ви встановлюєте оплату праці педагогічним працівникам під час карантину”, – сказала вона.

Мандзій підкреслила, що оплата праці всім педагогічним і науково−педагогічним працівникам нараховуватиметься в межах середньої заробітної плати.

“Також може здійснюватися за тарифікацією з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації. Ніхто не має права не виплачувати вам заробітну плату і відпускати або зобов’язувати вас писати заяву про відпустку”, – сказала вона.

Нагадаємо, Мандзій заявила, що керівництво шкіл і дитячих садків не мають права вимагати присутності вчителів на роботі під час карантину.

Через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com