Зарплати українських медиків: у НСЗУ озвучили цифри

30.11.2020, 16:10
90428

У 2020 році лікарі в Україні отримують 9 тисяч гривень на місяць.

Читайте також: “Аспірин” може допомогти вижити пацієнтам хворим на коронавірус

Про це повідомляє в понеділок, 30 листопада, Національна служба здоров’я.

При цьому керівники медустанов отримують в середньому 23,5 тисячі грн, середній медперсонал – 7,5 тисячі грн, а молодший – 6,1 млн грн.

За даними НСЗУ, найвищі середньомісячні витрати на оплату праці лікарів спеціалізованої медичної допомоги зафіксовано в Луганській області – 10,8 тис. грн та Києві – 10,4 тис. грн. Найнижчі в Одеській області – 7,3 тис., Рівненській – 7,5 тис. грн і Хмельницькій – 7,8 тис. грн.

“Є випадки, коли витрати на оплату праці лікаря в одній з лікарень прифронтової зони становлять в середньому 73 тис. грн… Адміністрація підняла зарплати, щоб утримати фахівців”, – наголошує НСЗУ.

У Нацслужбі зазначають, що в деяких клініках рівень зарплат значно перевищує середній у галузі. Так, в Хмельницькій інфекційній лікарні середня зарплата лікаря становить 40,5 тис. грн, в Одеському обласному клінічному медцентрі – 24,8 тис. грн, в Полтавській обласній інфекційній клінічній лікарні – 24,6 тис. грн.

Читайте також: Ляшко пояснив, що мають робити батьки, які не хочуть вакцинувати свою дитину

Водночас в медустановах первинної ланки, які уклали договори з НСЗУ, зарплата склала для керівників – 24,9 тис. грн, для лікарів – 15 тис. грн, середнього медперсоналу – 8,4 тис. грн, молодшого медперсоналу – 4, 6 тис. грн.

Крім того, середня зарплата медиків екстреної медичної допомоги становить для їхніх керівників – 28,8 тис. грн, для лікарів – 18 тис. грн, для середнього медперсоналу – 14,9 тис. грн, для молодшого медперсоналу – 7,8 тис. грн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com