Затримано чоловіка, який планував диверсію в Рівному і працював з ФСБ Росії (фото, відео)

12.09.2020, 13:51
83921

У суботу, 12 вересня, затримано жителя Одеської області, який намагався знищити один з економічних об’єктів критичної інфраструктури в Рівному. Він також працював з ФСБ Росії й пропонував послуги у скоєнні вбивств учасників операції Об’єднаних сил.

Читайте також: СБУ викрила посадовців Поліської митниці на організації корупційної схеми під час розмитнення авто (фото, відео)

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Цензор.НЕТ.

Оперативники органів безпеки встановили, що у травні 2020  року житель Одеської області встановив контакт із кадровим співробітником ФСБ РФ. За завданням куратора спочатку він передавав спецслужбі країни-агресора інформацію про один із військових об’єктів Одеської області. Також зловмисник запропонував представникам ворожої спецслужби свої послуги у вчиненні вбивств українських військових, задіяних в операції Об’єднаних сил.

У вересні 2020 року агент ФСБ отримав нове завдання від кураторів: здійснити диверсію на одному з об’єктів “Рівнооблводоканал”.

Контррозвідники затримали зловмисника безпосередньо після закладки ним вибухового пристрою.

Контррозвідка СБУ запобігла диверсії агента ФСБ на Рівнооблводоканалі 01
Контррозвідка СБУ запобігла диверсії агента ФСБ на Рівнооблводоканалі 02
Контррозвідка СБУ запобігла диверсії агента ФСБ на Рівнооблводоканалі 03

Вчинення диверсійного акту на об’єкті критичної інфраструктури могло б призвести до тривалого припинення водопостачання майже 50% побутових і промислових споживачів у Рівному й інших районах області. Це мало б негативні наслідки в економічній, соціальній і санітарно-епідеміологічній сферах життєдіяльності регіону.

Зараз вирішується питання про повідомлення слідчими СБУ затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com