Затяжні дощі та весняні градуси: синоптики ошелешили прогнозом на червень

30.05.2021, 16:09
97364

Погода в червні в Україні буде досить помірна і періодично непогожа. Синоптики прогнозують невелике підвищення температури з хвилями похолодання і дуже багато дощів.

Читайте також: Магнітні бурі в червні 2021: названі всі небезпечні дати

Про те, яка погода чекає українців у червні 2021, розповіли на порталі Gismeteo.

Температура повітря вище + 25 градусів в червні підніметься в декількох регіонах і всього на кілька днів. Середня температура повітря в Україні коливатиметься в денний час від +19 до +23 градусів, вночі – від +12 до +15 градусів. Очікується багато дощів, місцями – грози.

На сході України червень почнеться з сухої погоди та підвищення температури до + 25 градусів, але вже до 5 червня погода почне псуватися і затягне дощами, які прогнозують щодня, до середини червня. Потім буде кілька днів перепочинку і дощі знову почнуть заливати східні області.

Не варто очікувати спекотної та сонячної погоди й на півдні України. Перші дні літа будуть ясними та сухими, а вже з 4 червня почнуться грози, які переростуть в короткочасні дощі. Вони будуть йти щодня, з короткими перепочинками. Вночі на півдні буде порівняно тепло, від +13 до + 17 градусів, в денний час температура не перевищить +19 + 23 градусів.

На півночі в червні сухими буде всього кілька днів – перші дні місяця і кілька – в середині червня. Майже весь перший літній місяць буде дощовим, часом очікуються зливи та грози. Вночі в регіоні очікується від + 9 до +14 градусів, вдень стовпчики термометрів підніматимуться до +18 + 22 градусів.

Найскладніша ситуація буде на заході країни. З 1 червня в регіоні прогнозуються сильні грози та дощі. За прогностичними картками синоптиків видно, що опади очікуються щодня, майже без перепочинків. Це може призвести до підйому рівня річок та підтопленням житлових будинків у гірській місцевості. Температура повітря ночами коливатиметься від + 9 до +14 градусів, вдень очікується від +17 до +22 градусів.

У Києві літо почнеться з ясної та сухої погоди, а ось з 5 червня почнеться сезон дощів. Перепочинки будуть, але недовгі – 12-14 червня, і вже в другій половині місяця. Нічна температура в столиці очікується на рівні + 12 +14 градусів, вдень буде прогріватися до +19 + 22 градусів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com