Збільшує ризик захворювання раком: виявлено небезпеку солодких напоїв
Французькі вчені вказали на зв’язок між любов’ю до солодких напоїв, таких як соки, енергетики, молочні коктейлі та інші, й розвитком раку. Наукові фахівці з Університету Сорбонна опублікували результати свого дослідження, що вказує на небезпеку звички пити солодкі напої, у British Medical Journal, передає MedikForum.
Читайте також: Споживання солодких напоїв призводить до передчасної смерті, – вчені
Вчені протягом п’яти років спостерігали за станом здоров’я понад 100 тисяч осіб. В результаті дослідниками був зроблений висновок про те, що для захисту від розвитку раку людина повинна стежити не тільки за тим, скільки вона їсть солодкого, але й за тим, в якій кількості вона споживає солодкі рідини. Серед учасників проекту протягом п’яти років було виявлено 22 випадки раку на 1000 осіб.
“Регулярне вживання соків, енергетиків і молочних коктейлів збільшує ризик захворювання раком на 18%”, – констатували фахівці. За їхніми словами, в солодких напоях, крім дуже високої концентрації цукру (в склянці пакетованого соку міститься до 6 ложок), присутні у великій кількості консерванти, які агресивно впливають на слизові оболонки, що сприяють розвитку гастриту і виразки шлунка. Також у соках можуть бути різні стабілізатори, які руйнують мікрофлору і знижують імунітет, що й підвищує вразливість організму перед можливим раковим захворюванням. Також часта поява солодких напоїв в раціоні харчування може бути пов’язана з підвищеним ризиком виникнення серцево-судинних захворювань, надмірної ваги, ожиріння й діабету, повідомили дослідники.
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)