Зеленський “гірко розчарований” відмовою Китаю від Саміту миру в Швейцарії, – Der Spiegel

11.06.2024, 12:32
160139

Відмова Китаю брати участь в українському Саміті миру, який найближчими вихідними відбудеться у Швейцарії, стала “гірким розчаруванням” для президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Саміт миру стартує в суботу: Швейцарія оголосила остаточну кількість учасників

Про це пише німецьке видання Der Spiegel.

Видання зазначає, що Москва посилено, але кулуарно працювала над зривом швейцарського саміту. Результатом російських зусиль, вочевидь, і стала офіційна заява Китаю про відмову від участі в зустрічі в будь-якій формі.

Автори публікації припускають, що несподіваний візит Зеленського на сінгапурський безпековий саміт минулої неділі пов’язаний саме із цим рішенням Китаю. Видання зауважує, що безпекова ситуація в Азії мало зачіпає Україну, тоді як ситуація на фронті в самій Україні не найкраща. Тож візит Зеленського до Сінгапуру здивував багатьох.

Виступаючи на сінгапурському саміті український президент висунув на адресу Пекіна досить серйозні звинувачення: Китай став “знаряддям у руках Путіна” і намагається відмовити окремі держави відправляти свої делегації на швейцарський саміт.

“Це надзвичайно гостра вистава. Відмова КНР є гірким розчаруванням для Зеленського, а також для уряду Німеччини, який вмовляв Китай до участі. (…) Участь Китаю, навіть якщо тільки у формі спеціального посланника, додала б саміту значно більшої ваги”, – пише Der Spiegel.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com