Зеленський хоче ввести локдаун з 2 січня, аби не перешкоджати концертам “Кварталу 95”, – ЗМІ

1.12.2020, 10:50
90485

Президент Володимир Зеленський має намір ввести в Україні локдаун лише з 2 січня 2021 року, щоб дати можливість зіркам, зокрема й “Кварталу 95”, відпрацювати новорічні корпоративи.

Читайте також: В Україні школярі розробили маску, яка виявляє симптоми коронавірусу

Про такі наміри гаранта OBOZREVATEL стало відомо з особистих джерел. Хоча нині більшість політиків, медики і звичайні громадяни виступають за негайний жорсткий карантин для стримування розповсюдження COVID-19.

Українці вже висловили припущення, що ймовірна дата запровадження локдауну в Україні – 24-25 грудня – може бути пов’язана з концертом “Вечірнього кварталу” в Києві. Він має відбутися 22 грудня.

Хоча у цій “теорії змови”, про яку написали декілька Telegram-каналів, є прогалина – 28 грудня. Адже вже після передбачуваного початку жорсткого карантину, “кварталівці” повинні виступити ще з новорічною програмою в Одесі.

А ось інші ЗМІ зазначають, мовляв нині в українському уряді розглядають чотири варіанти карантинних обмежень різного рівня суворості. Наприклад, ще не вирішено, як працюватиме в таких умовах громадський транспорт – це питання обговорюється, зокрема, з місцевою владою.

Рішення про терміни локдауну також не ухвалено. Як пише DT, увечері 30 листопада на Банковій відбулася нарада за участю членів уряду, представників апарату РНБО та Офісу президента. На ній міністр охорони здоров’я Максим Степанов пропонував ввести тритижневий карантин із 2 січня 2021 року, а ось міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наполягав на локдауні з 7 грудня. Зазначається, нібито у вівторок, 1 грудня, обговорення продовжиться, на зустрічі також підніматимуть питання скасування малоефективного карантину вихідного дня.

Чому Україні терміново потрібен локдаун

Ситуація з пандемією коронавірусу в Україні продовжує погіршуватися з кожним днем: у лікарнях не вистачає ліжок, кисневих точок і медиків. Але все одно влада не поспішає вводити жорсткий карантин і готова чекати ще щонайменше три тижні тоді, коли щодня вмирають сотні українців.

Джерела в Кабміні кажуть, що оголосити локдаун планують аж із 25 грудня до 15 січня. Зокрема, це рішення пов’язане з тим, що багато компаній саме в цей період йдуть на різдвяно-новорічні канікули. Але якщо чекати ще стільки часу, то кількість хворих до кінця грудня може досягти 30 тисяч на добу, а смертність (тільки за офіційними даними) зросте з 200 до 500 осіб. Якщо ж ввести локдаун в Україні просто зараз, то це дозволить врятувати життя тисяч громадян.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com