Зеленський назвав найкращі гарантії безпеки для України

2.06.2023, 12:31
141581

Найкращою гарантією безпеки для України стане членство в НАТО, адже досі не було прикладів, щоб Росія напала на якусь із країн Альянсу.

Читайте також: Лукашенко назвав “основну помилку” Росії та Білорусі щодо України

Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції по завершенні саміту Європейської політичної спільноти в Кишиневі.

За його словами, зараз Україна веде перемовини із західними союзниками про гарантії безпеки після завершення війни.

“Вони потрібні нам для чого? Для того, що ми не в НАТО. В іншому випадку на нас би Росія не напала. Або, якби напала, то нас би захищав Альянс. Але, тим не менш, я вважаю, що не напала б. Тому що я не знаю зараз прикладів, у яку країну НАТО з агресією прийшла Росія. Поки що цього я не бачу. Це говорить про те, що найкращі гарантії безпеки – це НАТО”, – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що НАТО – абсолютно зрозуміла фабула гарантій безпеки для України.

“Якщо не НАТО, то що. Що і хто дасть ці гарантії безпеки”, – каже глава держави.

Зеленський нагадав про Будапештський меморандум, в якому йшлося про безпеку України і який не був дотриманий: “І що трапилося – ми віддали ядерну зброю, мали отримати захист суверенітету. Тепер Україна тимчасово втратила територію і назавжди наших захисників. Поки ми не в НАТО, ми хочемо мати гарантії безпеки. І бажано, щоб при цих гарантіях безпеки був чіткий сигнал, що вони діють доти, доки Україна не буде в НАТО… Ми точно знаємо, що нам потрібно”, – сказав президент.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com