Зеленський назвав перший крок до переговорів з агресоркою Росією

29.10.2022, 20:03
130035

Президент Володимир Зеленський наголошує, що першим кроком до переговорів України та Росії має бути вихід окупаційних військ з нашої території.

Читайте також: У Кремлі обговорювали ядерний удар по Німеччині перед вторгненням до України – ЗМІ

Про це український лідер сказав під час спілкування зі студентами та викладачами Єльського університету.

За його словами, сьогодні Україна не готова говорити ні з диктатором Путіним, ні з російським режимом загалом, який неповажає суверенітет та свобод. Проявляється це щонайменше у тому, наголосив Зеленський, що російські військові перебувають на території нашої держави та вбивають наших громадян.

“Мені в цілому вже складно сказати, хто такий президент Путін або що це. Путін сьогодні – це коло людей, це військово-політичне керівництво під брендом Путін, який йде агресивними кроками по знищенню нації”, – сказав він.

Президент каже: подальша розмова буде залежити і від того, як саме армія РФ піде з України: чи окупантів витіснять ЗСУ, чи загарбники самі залишать територію країни.

“Тут залежить від військово-політичного керівництва РФ, що вони вибирають. Вони це обирають не для нас. Вони обирають формат діалогу для свого суспільства, скілька років після війни воно буде ізольовано від світу – 10-20 або 100 років. Коли у тебе руки в крові – ніхто не хоче тиснути тобі руку, а відмитися дуже складно”, – зазначив президент Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com