Зеленський очолив топ-100 найвпливовіших людей року за версією читачів Time

20.05.2022, 09:01
120079

Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною 2022 року за версією читачів журналу Time. Глава держави випередив винахідника Ілона Маска, британського прем’єра Бориса Джонсона і очільника Білого дому Джо Байдена.

Читайте також: Джонсон пообіцяв Зеленському нову зброю для України: що саме приїде з Великої Британії

Про це йдеться в публікації Time.

За президента України віддали свої голоси 3,3 млн осіб у всьому світі. Сумарно Зеленський отримав голоси 5% читачів.

“Коли у лютому російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну, Зеленський, комік, який не мав політичного досвіду до обрання президентом України у 2019 році, був викинутий на світову арену та згуртував лідерів для підтримки України”, – йдеться у статті.

На другому місці після Зеленського – американський мільярдер і винахідник, засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск. Він отримав 3,5% голосів.

Ще у грудні минулого року Маск був названий “Людиною року 2021” за версією журналу Time за його “вплив на життя на Землі і, можливо, життя за межами Землі”.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон посів третє місце із 3,4% голосів. На початку року Джонсон зіткнувся з негативною реакцією співвітчизників і був оштрафований поліцією, коли з’явилася новина, що він порушив карантинні правила.

Натомість, українці дуже люблять британського прем’єра, якого жартома називають “Джонсонюком”, за рішучу позицію у протидії Росії та допомогу, яку Лондон надає Україні.

На наступному місці після Джонсона, набравши 3,2% голосів, опинилися медичні працівники, які борються з COVID-19.

Президент США Джо Байден посів п’яте місце з 3,1% голосів.

Повний список найвпливовіших людей на 2022 рік обіцяють опублікувати 23 травня, коли редактори TIME його остаточно сформують. TIME100 – це щорічний список найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com