Зеленський особисто відвідає саміт G7 в Японії – Bloomberg

19.05.2023, 10:02
140812

Президент України Володимир Зеленський вирушить до Хіросіми, щоб особисто приєднатися до лідерів країн “Великої сімки” (G7).

Читайте також: ЄС не запроваджуватиме санкції проти “Росатому” — CNN

Про це повідомляє американський телеканал Bloomberg із посиланням на свої джерела.

Війна в Україні є головною темою триденного саміту, який розпочинається 19 травня.

Як з’ясували журналісти, Зеленський полетить до Японії військовим літаком США. Перед цим планується зупинка у Саудівській Аравії для участі у саміті Ліги арабських держав.

Японські офіційні особи раніше заявляли, що Зеленський приєднається до решти лідерів G7 — вони додали додаткове засідання щодо України в неділю, щоб врахувати графік українського лідера.

“Візит до Хіросіми, де 78 років тому відбулася перша ядерна атака, особливо символічний, враховуючи періодичні загрози президента Росії Володимира Путіна застосувати ядерну зброю в Україні”, — йдеться у повідомленні.

Лідери країн “Великої сімки” проведуть переговори про подальші заходи у відповідь на вторгнення Росії до України в процесі зустрічей, які почалися в п’ятницю, 19 травня.

За даними журналістів, країни погодяться працювати разом для відстеження російських алмазів, але не вводитимуть прямої заборони на прибуткову торгівлю дорогоцінним камінням.

Раніше у японському уряді повідомили, що Зеленський візьме участь у саміті Великої сімки, який відбудеться в неділю, 21 травня, у Хіросімі, в режимі онлайн-конференції.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com