Зеленський переговорив з Трюдо щодо скандального рішення про повернення російської турбіни

18.07.2022, 11:02
124081

У неділю, 17 липня, президент України Володимир Зеленський телефоном переговорив із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Головна тема – війна. Також говорили про скандальну російську турбіну до “Північного потоку-1”, яку після ремонту через тиск Німеччини Канада вирішила повернути.

Читайте також: Навіть труси не продають: Собчак обурилася, що її друга-росіянина відмовилися обслуговувати у люксовому бутику в Італії

“Говорив сьогодні з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Звичайно, ми обговорили нашу співпрацю, і я подякував йому, подякував Канаді за підтримку. Але окремо наголосив на тому, що українці ніколи не сприймуть рішення Канади щодо турбіни для “Північного потоку”, яку вирішено передати Німеччині фактично в порушення санкційного режиму”, – сказав у відеозверненні ввечері 17 липня Зеленський.

Він наголосив, що “це питання не просто про турбіну. Це питання про дотримання санкцій. Якщо зараз буде одне порушення, то лише питання часу, коли будуть і наступні. Росія спеціально це робить, шантажуючи газом і провокуючи порушення санкцій. Існує достатньо шляхів для транзиту російського газу у Європу. І кожна країна повинна зберігати принциповість”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com