Зеленський підписав закон про безпеку донорської крові

22.10.2020, 10:11
87173

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові” № 931-ІХ.

Читайте також: Президент Зеленський підписав закон про розвідку: що він передбачає

Про це в середу, 21 жовтня, повідомила прес-служба глави держави, передає Кореспондент.

“Документ визначає принципи державної політики щодо організації заготівлі, тестування, переробки, зберігання, розподілу, транспортування і реалізації донорської крові та її компонентів, а також функціонування системи крові”, – зазначено в повідомленні.

Також новим законом визначено стандарти безпеки і якості донорської крові для отримання українцями рівного доступу до неї і в необхідній кількості.

“В Україні повинен бути створений уповноважений орган з ліцензування діяльності суб’єктів системи крові, контролю за їхньою діяльністю та збору інформації, що стосується серйозних несприятливих випадків або реакцій, пов’язаних з операціями з донорською кров’ю”, – зазначила прес-служба.

Крім того, анонсовано створення Національного реєстру донорів крові, а також людей, які не можуть бути донорами, і його інтеграцію в eHealth.

За допомогою прийнятого документа вітчизняне законодавство адаптується до правової системи Євросоюзу в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com