Зеленський підписав закон про створення Офісу генпрокурора України: деталі

23.09.2019, 17:50
43397

Сьогодні Президент  Зеленський у понеділок, 23 вересня, підписав закон про створення Офісу генерального прокурора. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Читайте також: Зеленський призначив нового начальника СБУ в Одеській області

В опублікованому документі йдеться, що структура установи, після того, як пройдуть відповідні атестації прокурорів буде такою: Офіс генпрокурора, обласні прокуратури, окружні прокуратури.

Окрім цього, в законі прописано право надавати генпрокурору право ліквідовувати і реорганізовувати окружні та обласні прокуратури; закриття військової прокуратури, але при цьому встановлення права генпрокурора створювати спеціалізовані прокуратури на правах структурного підрозділу. Генеральним прокурором може  стати людина з вищою юридичною освітою.

А ще – кількість працівників прокуратури зменшується  з 15 тис. до 10 тис.

Для всіх претендентів з вищою юридичною освітою і стажем роботи в сфері права буду  отримані можливості, щоб брати участь у конкурсі на заміщення посад .

З Національної академії прокуратури створять Тренінговий центр прокурорів.  Базовий посадовий оклад прокурора буде піднятий з 12 до 15 прожиткових мінімумів (до 29 тис. гривень), встановлено обмеження у 25% для максимального розміру річної премії прокурорам.

Прокурори пройдуть атестацію кадровими комісіями, що потрапити в новостворений Офіс і місцеві прокуратури, окрім працівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Атестація складатиметься з іспиту та співбесіди.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com